מתכון

ברד פודינג תפוחים בארל גריי

כשנשארת חלה מיום שישי אני מכינה ממנה את הברֶד פודינג האהוב הזה. השתמשו בשאריות לחם לבן בן יומיים לפחות, אחרת הקינוח ייצא רך וספוגי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שישה קינוחים אישיים
זמן בישול:30 דקות
פודינג תפוחים בארל גריי

רכיבים

  • חלה רגילה או לחם לבן ורך, פרוס לפרוסות דקות
  • 600 מ"ל חלב
  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 שקיות תה ארל גריי, 2 כפות דבש
  • מקל וניל חצוי לאורכו
  • 5 ביצים
  • 100 גרם צימוקים שחורים קטנים
  • לתפוחים:
  • 50 גרם חמאה
  • 3–4 תפוחי גולדן דלישס קלופים ופרוסים לשמיניות
  • 3–4 כפות סוכר חום כהה
  • כפית קינמון

הוראות הכנה

משמנים בחמאה 6 קערות חסינות לחום המתאימות להגשה.

מחממים מחבת עם חמאה וסוכר חום ומקפיצים על להבה גבוהה את שמיניות התפוחים עד השחמה קלה, כחמש דקות בערך.

זורים קינמון ושמים בצד. מחממים בסיר בינוני חלב, סוכר, 3 שקיות תה, דבש ומקל וניל עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם כדי להוציא את טעמי התה אל החלב. מוסיפים צימוקים, מכבים ומצננים.

מגרדים את תוכן מקל הווניל לחלב, ואת שקיות התה סוחטים ומשליכים.

בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה בינונית ביצים, מוזגים באטיות את תערובת החלב הפושרת לביצים וטורפים.

מחממים תנור ל–180 מעלות. חותכים את קרום הלחם וחותכים לריבועים של 5X5 ס"מ.

טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ומניחים אותן בתבניות מעט חופפות (כמו רעפים).

מסדרים בין פרוסות הלחם תפוחי עץ וצימוקים שהושרו בחלב. מוזגים את יתרת הבלילה באופן שווה בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים 30 דקות ומגישים מיד, חם חם.

תגובות