מתכון

עוגיות תה ארל גריי

עוגיות של כוהנת הבישול האמריקאית

מתוך ספר העוגיות של מרתה סטיוארט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתוך ספר העוגיות של מרתה סטיוארט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
עוגיות תה ארל גריי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות ארלגריי, טחונים דק (יתקבלו מכארבעה שקיקים)
  • 1/2 כפית מלח עבה
  • 1 כוס (220 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת דק

הוראות הכנה

מערבבים הקמח, התה והמלח.

שמים את החמאה, אבקת הסוכר וקליפת התפוז בקערת מיקסר ומערבלים באמצעות וו הערבול במהירות בינונית לקרם בהיר ואוורירי, כ-3 דקות. מעבירים למהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים קצרות עד שנוצר בצק.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מניחים כל חלק על גבי נייר אפייה ומגלגלים לגליל. מצמידים סרגל לחלק המוארך של הנייר ומהדקים לגלילים אחידים ובלי בועות אוויר, בקוטר כ-3 ס"מ. עוטפים בנייר האפייה ומניחים בתוך גלילי קרטון (ממגבות נייר). מעבירים למקפיא עד שהבצק מתקשה, כשעה.

מחממים את התנור ל-175 מעלות. פורסים את גלילי הסצק לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה.

אופים את העוגיות עד שהקצוות מזהיבים קלות, 15-13 דקות, ומסובבים את התבניות בתנור באמצע זמן האפייה. מעבירים לצינון על גבי רשת. העוגיות נשמרות בקופסאות אטומות בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים.

תגובות