מתכון

עוגיות חמאה במלית שוקולד של מרתה סטיוארט

עוגיות של כוהנת הבישול האמריקאית מתוך ספר העוגיות של מרתה סטיוארט

מרתה סטיוארט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרתה סטיוארט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
עוגיות חמאה ושוקולד של מרתה סטיוארט

רכיבים

  • 1 כוס + 3 כפות (260 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 85 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כפית סירופ תירס

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

שמים כוס (220 גרם) חמאה, אבקת סוכר, מלח ותמצית וניל בקערת מיקסר ומערבלים באמצעות וו הערבול במהירות בינונית לקרם חלק, כ-2 דקות. מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח. מגבירים את מהירות המיקסר שנית לבינונית, ומערבלים היטב לבצק אחיד.

מודדים כמות של כ-2 כפיות בצק ומעצבים לכדור. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר. מניחים את הכדורים בתבנית המוכנה, במרחק 1/2 2 ס"מ זה מזה. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור, ובעזרת האגודל לוחצים על מרכז כל עוגיה ויוצרים גומות עמוקות ורחבות (בכדי להגן על האצבעות מהחום, דאגו להכין בצד קערה ובה מים קרים מאוד. לפני עיצוב העוגיות, טובלים את האצבעות במים הקרים לכמה שניות, מייבשים ומעצבים את הגומה). מסובבים את התבנית ומחזירים לתנור. אופים עד שהקצוות מזהיבים קלות, 9-7 דקות (אם במהלך האפייה הגומות מאבדות צורה, מוציאים מהתנור ולוחצים שנית בעזרת האגודל). מעבירים לצינון מלא על גבי רשת.

בקערה קטנה חסינת חום שמים את השוקולד, 3 כפות החמאה הנותרות וסירופ התירס. מניחים על גבי סיר ובו מים על סף רתיחה, ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים ונוצר קרם חלק. מניחים לצינון חלקי, עד שהקרם מסמיך מעט. ממלאים את הגומות שבעוגיות בקרם השוקולד. משאירים לצינון עד שהקרם מתייצב. העוגיות נשמרות בשכבה אחת, בקופסאות אטומות בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים.

תגובות