מרק בצל קטיפתי וסמיך - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בצל קטיפתי וסמיך

מרק הבצל הזה הוא סיפור של חורף - קטיפתי וסמיך, בלי טיפת קמח או שמנת

דרגת קושי: בינוני
מרק בצל
מיכל שמיר

טיפה אחת של גשם ומיד יש לי חשק למרק. בדמיוני אני צוללת לזיכרונות ילדות על "מרק כפתור“ של התוכנית ״פרפר נחמד״ ועל סיפורים מפי אבי. פעם הייתי בטוחה שהמרק הכי טעים בעולם עשוי מכפתור בלבד. כשפקפקתי באמינותו של הסיפור, אבא שלי טרח, לקח אותנו לסופר לקנות מצרכים ו…כפתורים, והכנו מרק כפתור בבית.

הייתי בערך בת 5, ולקח לי עוד כמה שנים להבין שהסיפור הוא מעשייה. על הדרך, ביליתי שעות נוספות של הנאה במטבח. מרק הבצל הזה הוא סיפור של חורף - הוא קטיפתי וסמיך, בלי טיפת קמח או שמנת, ואל דאגה, אין בו כפתורים.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6-7 בצלים (בערך קילו וחצי גרם)

שורש סלרי (רק הראש, ללא העלים)
כף חמאה (אפשר לוותר אם רוצים גרסת פרווה / טבעונית)
2 כפות שמן קנולה
כפית גדושה מלח
3 כפות רכז תפוחים
1 ליטר ציר עוף או מים (4 ו-1/2 כוסות)
1 כוס יין לבן (לא משנה איזה סוג)
2 עלי דפנה
ענף טימין
כף גדושה סוכר חום כהה
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מרק בצל
מיכל שמיר

פורסים את הבצלים לפרוסות דקות ומקלפים וקוצצים לקוביות את שורש הסלרי.

מרק בצל
מיכל שמיר

מחממים את החמאה והשמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים, הסלרי הקצוץ והמלח, מערבבים קצת כדי להפריד את הבצל ומאדים כ-15-20 דקות תוך כדי ערבוב. 

אם הבצל מתחיל להישרף, מוסיפים מעט מים (2-4 כפות) ומערבבים. 

לאחר כ-15 דקות אידוי הבצלים זהובים ובגוון ענברי עמוק.

זמן הבישול חשוב כאן, כיוון שקרמול הבצל הוא המפתח לטעם העמוק של המרק. 

קדירת בקר בבירה ותפוחים
מיכל שמיר

מוסיפים את מים או ציר העוף ואת רכז התפוחים והיין הלבן (אם אין לכם רכז תפוחים, אפשר להמיר כוס מים או ציר עוף בכוס מיץ תפוחים).

מוסיפים את עלי הדפנה, הטימין, הפלפל השחור והסוכר החום.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. 
מבשלים כ-30 דקות. אם המרק נהיה סמיך מדי במהלך הבישול, מוסיפים מעט מים.

מוציאים את עלי הדפנה וגבעול הטימין. טוחנים חלקית את המרק עם בלנדר מוט. שלב זה הינו אופציונלי - המרק לא צריך להיות טחון כלל, הטחינה החלקית נועדה להסמיך אותו מעט.
 
הצעת הגשה:

מוזגים את המרק לקערה.

חותכים פרוסת לחם ומגררים בפומפיה מעט גבינה צהובה חריפה (גרוייר/ פרמזן/ קשקבל יתאימו כאן לדוגמה). 

קדירת בקר בבירה ותפוחים
מיכל שמיר

מניחים את פרוסת הלחם והגבינה המגוררת על המרק ומכניסים לתנור במצב גריל לכמה דקות בודדות עד שהגבינה שחומה ונמסה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות