מתכון

תבשיל בשר ראש עם תאנים

בשר הראש נחשב לעסיסי ורך. כאשר נותנים לו זמן בישול ארוך בתוך ציר של בקר (לפחות כמה שעות), הוא מתפרק ומשתלב בהרמוניה עשירה עם הירקות והתאנים המתוקות.

נדב נצר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נדב נצר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5-6 סועדים
זמן בישול:40 דקות
תבשיל בשר ראש עם תאנים

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות של 3x3 ס"מ
  • 2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 8 שיני שום קלופות
  • 5 ענפי טימין מופרדים (רק העלים)
  • כרישה חתוכה גס
  • חצי בקבוק יין אדום מרלו
  • 6 תאנים מיובשות וחתוכות לחצאים
  • 3 ליטר ציר בקר/ 3 ליטר מים עם 2-3 יחידות מח עצם
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את בשר הראש וצולים ("סוגרים") אותו מכל צדדיו עד לקבלת גוון שחום.

מוסיפים את הירקות והתאנים לסיר מלבד הטימין, ומערבבים במשך חמש דקות.

מוסיפים את היין האדום ומצמצמים עד לחצי מהכמות ולאחר מכן את הטימין וציר הבקר או המח עצם עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים את התבשיל במשך שלוש שעות, ומערבבים כל 20 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

הגשה:

 ניתן להוסיף תאנים טריות וחתוכות לרבעים.

תגובות