מתכון

שוק טלה במרינדת רימונים ודבש

שוק הטלה משתלב נהדר עם טעמו המתוק של הדבש והטעם המתוק-חמצמץ של גרגירי הרימון, ועל כן הרכבתי מנה ששמה את המרכיבים הללו במרכזה

נדב נצר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נדב נצר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים
זמן בישול:25 דקות
שוק טלה במרינדת רימונים ודבש

רכיבים

  • שוק טלה שלם
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות גס
  • 4 בצלים לבנים וחתוכים לרבעים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

מרכיבים למרינדה:

  • 250 גרם רכז רימונים
  • 500 גרם דבש
  • 3 כפות שום כתוש
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס מים
  • 5 ענפי טימין מופרדים (רק העלים)

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה.

מניחים בתבנית את שוק הטלה והירקות, יוצקים את המרינדה, מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף. מחממים תנור מראש לחום של 130 מעלות וצולים במשך שלוש שעות.

כעבור שלוש שעות מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וצולים בחום 250 מעלות למשך 20 דקות.

ניתן להגיש עם רימונים טריים.

תגובות