עופיונים בסומק וזעתר ממולאים באורז ושקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עופיונים בסומק וזעתר ממולאים באורז ושקדים

העופיון הממולא הוא מנה חגיגית שתמיד תופסת את תשומת הלב; היא מאוד עשירה במרכיבים ובטעמים, ובזכות הצלייה המדויקת בתנור – כלל המרכיבים בתוך העוף מקבלים את הטעם המעולה שלו

2 סועדים דרגת קושי: קל
עופיונים בסומק וזעתר ממולאים באורז ושקדים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

600 גרם עופיון שלם

מרכיבים למילוי האורז:

כוס אורז בסמטי

בצל לבן קצוץ דק

כפית שטוחה של קינמון טחון

כפית שטוחה של זרעי כוסברה טחונים

2 כפיות מלח דק

חופן פטרוזיליה קצוצה

100 גרם שקדים לבנים פרוסים וקלויים

1.5 כוס מים רותחים

מרכיבים למרינדה:

2 כפות סומק

כף זעתר יבש

כף שום כתוש

כפית כמון טחון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן זית

הוראות הכנה

מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן זית לקבלת גוון זהוב עד שחום. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות. ממתינים 5 דקות ומוסיפים את השקדים והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

אופן הכנת העופיון:

מחממים תנור מראש בחום 220 מעלות. ממלאים את העופיון באורז (ניתן לקשור או לתפור את החלק האחורי של העופיון על מנת להשאיר את האורז בפנים), יוצקים את המרינדה ומערבבים. מכניסים לתנור וצולים במשך 40 דקות.

הגשה: 

מוסיפים את האורז שנשאר ומעליו מניחים את העופיון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות