סלט פרחי ארטישוק עם סלרי ושומר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פרחי ארטישוק עם סלרי ושומר

שומר חי, סלרי פריך, בצל חריף ולימון עסיסי הופכים את הסלט הזה לרענן ולירוק במיוחד

דרגת קושי: קל

את הטעמים הקרירים מאזן הארטישוק המטוגן והחמים, המעניק לסלט עומק וגוף בטעמו הייחודי. לסלט הזה אפשר להוסיף בקלות גם חתיכות מוצרלה טרייה, ירכי עוף מוקפצים במעט שמן זית או פרוסות דג ים נא שנכבש קלות במלח ובלימון.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4–5 פרחי ארטישוק סגול סגורים ורעננים

1 שומר טרי
1 גבעול סלרי טרי על עליו
1/2 בצל סגול
1/2 1 לימון צהוב
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולפים ומנקים את הארטישוקים ומעבירים לסיר ובו מים רותחים עם מעט מלח ומיץ מלימון שלם. חולטים את הארטישוקים שתיים־שלוש דקות ומקפידים להשאיר אותם מוצקים ופריכים. מוציאים את הארטישוקים יחד עם הלימון ומצננים בקערה ובה מי־קרח.

חוצים את השומר לאורכו ומסירים את הגלדים הקשים שבמעטפת. פורסים כל מחצית לפרוסות דקות לאורכן ומעבירים לקערה. פורסים את גבעול הסלרי לפיסות בעובי 2–3 מ”מ ואילו את העלים קורעים גס בעזרת הידיים. פורסים דק מחציתו של בצל סגול, קוצצים לקוביות גם חצי לימון על קליפתו ומעבירים את כולם לקערה. חוצים כל ניצן ארטישוק חלוט לאורכו ואז פעם נוספת לקבלת רבעי ארטישוק.

מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים את רבעי הארטישוק קלות יחד עם שן שום פרוסה כשתי דקות. מעבירים את הארטישוקים עם השמן החם והשום לקערה, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים מעט ובעדינות ומגישים מיד עם פרוסות טוסט מלחם כפרי שיספוג את המיץ הנהדר של הסלט הזה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות