סינייה טלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סינייה טלה

מנה מקומית שמשלבת את כל טעמי האזור על מגש אחד בו מתקבצים בשר טלה עם צנוברים, עגבניות ורוטב טחינה שעוטף והכל לכדי מנה מחבקת ומנחמת

2 מנות דרגת קושי: קל
חוות הצוק
מגד גוזני
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 בצלים בינוניים, פרוסים דק

1 כף שמן זית
1/4 כוס מים
מלח
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפות טחינה
1/4 כפית כמון
500 גרם מסה של קבב מוכנה (לבקש מהקצב)
1 כף צנוברים קלויים
3 עגבניות פרוסות עבה
פלפל
20 עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה

במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד שמתקרמל.

מערבבים את המים עם מעט מלח ומיץ לימון ומוסיפים את הטחינה בקצב איטי תוך כדי ערבוב (שיטה הפוכה להכנת טחינה). הטחינה אמורה להיות דלילה וטעימה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכבים את האש, מוסיפים את הכמון מערבבים ומניחים בקערה בצד להתקרר.

מניחים את תערובת הקבב בקערת ערבוב ומוסיפים את הבצל והצנוברים, ומערבבים.

משטחים את התערובת במחבת שטוחה, מסדרים את העגבניות מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל.

שופכים את הטחינה מעל הכל ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוודאים שהבשר עשוי ומגישים עם מעט פטרוזיליה מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות