מתכון

סינייה טלה ורוטב טחינה

מנה מקומית שמשלבת את כל טעמי האזור על מגש אחד בו מתקבצים בשר טלה עם צנוברים, עגבניות ורוטב טחינה שעוטף והכל לכדי מנה מחבקת ומנחמת

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות
זמן בישול:30 דקות
חוות הצוק

רכיבים

  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 3 כפות טחינה
  • 1/4 כפית כמון
  • 500 גרם מסה של קבב מוכנה (לבקש מהקצב)
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • 3 עגבניות פרוסות עבה
  • פלפל
  • 20 עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה

במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד שמתקרמל.

מערבבים את המים עם מעט מלח ומיץ לימון ומוסיפים את הטחינה בקצב איטי תוך כדי ערבוב (שיטה הפוכה להכנת טחינה). הטחינה אמורה להיות דלילה וטעימה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכבים את האש, מוסיפים את הכמון מערבבים ומניחים בקערה בצד להתקרר.

מניחים את תערובת הקבב בקערת ערבוב ומוסיפים את הבצל והצנוברים, ומערבבים.

משטחים את התערובת במחבת שטוחה, מסדרים את העגבניות מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל.

שופכים את הטחינה מעל הכל ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוודאים שהבשר עשוי ומגישים עם מעט פטרוזיליה מעל.

תגובות