מתכון

כמו חומוס עם בשר, רק בריא יותר

כמו חומוס עם בשר, אבל בגרסה בריאה יותר (ופחות תופעות לוואי כמו גיזוז טבעי) בה את גרגירי החמצה מחליפה שעועית מש, שנותנת למנה כיוון אחר וקליל יותר

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות
זמן בישול:45 דקות
חומוס משעועית מש ומעליו תבשיל בשר טחון, חוות צוק

רכיבים

  • 1 כוס שעועית מש
  • 5 שיני שום
  • 8 גבעולי כוסברה
  • 1/4 כפית כמון
  • מיץ לימון מלימון
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לבשר:

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית (עדיף ראשון המסיק)
  • 400 גרם בשר טחון: 300 גרם בקר + 100 גרם טלה (אפשר גם100% בשר בקר)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת מרוקאית
  • 2 כפות צנוברים צלויים
  • 20 עלי פטרוזיליה

לתוספת:

  • לחם או פיתה
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • צלוחית זיתים סורים
  • 2 עגבניות, חתוכות לפלחים
  • 4 מלפפונים חמוצים
  • פלפלים חריפים ירוקים טריים

הוראות הכנה

בסיר, מכסים את שעועית המש במים, כאצבע מעל גובהו, ומוסיפים את השום והכוסברה.

מביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות או עד שמתרכך מאוד. במידה והנוזלים מתאדים לגמרי מוסיפים מעט מים.

מסננים ושומרים את הנוזלים.

במעבד מזון, טוחנים את המש והשום תוך כדי הוספת הכמון, הלימון, הטחינה והנוזלים. מתבלים במלח ופלפל, ומעבדים עד שמתקבל ממרח אחיד בצבע אפרפר.

במחבת עם כף שמן זית, מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים.

מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומשחימים קלות. מוסיפים הכמון והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.

בקערה עמוקה, עורמים את החומש כך שמתקבלת גומה. מוסיפים את הבשר במרכז ומפזרים את הצנוברים והפטרוזיליה מעל עם מעט שמן זית.

מגישים עם לחם, רבעי בצל, זיתים סורים, רבעי עגבנייה ומלפפונים חמוצים. למי שאוהב, כדאי להוסיף גם פלפל חריף.

תגובות