ספיחה לאנשים פשוטים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספיחה לאנשים פשוטים

בן דוד הדוד החורג והמגונדר של העראייס, בו הבשר נאפה על או בתוך הפיתה ומקבל סמיכות ורכות של לאבנה וטחינה, מה שהופך את הכל לתענוג עילאי

4 מנות דרגת קושי: בינוני
חוות הצוק
מגד גוזני

מכיוון שהנושא הוא פשטות לא אסבך אתכם בהעמדת בצק. אף על פי שאת הספיחה אופים לעיתים על בצק פיתה או בצק שמועשר ביוגורט. למי שמעוניין, מצורף מתכון. במתכון הבסיסי נשתמש בפיתות קנויות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 בצל קצוץ

3 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
קמצוץ שאטה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית ציפורן
¼ כפית ג'ינג'ר מיובש
¼ כפית אגוז מוסקט
400 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בטלה, אם יש)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית רכז רימונים
2 כפות טחינה, 2 כפות לאבנה (אופציונלי)
4 פיתות. מפרידים את שני העיגולים ויוצרים מהם 8 בסיסים.
2 כפות צנובר

להכנת הבצק לבד:

1 כוס מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
¼ כוס שמן זית
1 כף יוגורט

הוראות הכנה

במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הקצוץ עד שהבצל מזהיב; מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ-3 דקות.

מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים בהמשך גם את הפטרוזיליה, הכוסברה, העגבניות ורכז הרימונים ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב

ניתן להוסיף 2 כפות טחינה ו-2 כפות לאבנה, להעשרה של תערובת הבשר (לא חובה).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים את בסיסי הפיתות בשמן זית ואופים בתנור כ-5 דקות.

כשהבשר מוכן, מפזרים כמות אחידה ממנו על כל בסיס פיתה ואופים בתנור כ-10 דקות נוספות.

מגישים חם לשולחן עם צנוברים קלויים מעל.

הכנת הבצק:

ב- ¼ כוס מים פושרים ממיסים את השמרים עם הסוכר ומניחים לעמוד כחצי שעה.

בקערת מעבד מזון, מערבבים את כל המרכיבים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפייה).

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים כ-2 דקות.

מוסיפים את היוגורט, השמרים והמים בהדרגה, עד שנוצר כדור בצק.

מכסים בשמן זית ומתפיחים במקום חמים עד שהמסה מכפילה את נפחה.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים במילוי הבשר וצובטים את הצדדים ליצירת כיס מרובע שבתוכו הבצק יישב.

מחממים תנור ל-200  מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהמאפה מוזהב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות