שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 סועדים
זמן בישול:40 דקות
צילום: מגד גוזני

רכיבים

  • 4 חצילים בינוניים מחוררים עם מזלג

  • 2 בצלים קצוצים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף אורגנו

  • 400 גרם בשר טחון

  • ½ כפית מלח

  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 1 פחית של עגבניות מרוסקות

  • 1 כוס מים

  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

"בשמל":

  • 2 שמנת חמוצה

  • 2 כפות מיונז

  • 2 כף גבינת שמנת

  • 3 כפות פרמזן

להרכבת המנה:

  • 2 תפוחי אדמה אפויים

  • 2 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור תבנית עם 4 החצילים לכ-20 דקות, עד שהם רכים.

בינתיים, מטגנים בסיר את הבצל עם שמן זית עד הזהבה.

מוסיפים את האורגנו ומטגנים תוך כדי ערבוב. בהמשך, מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, וממשיכים לטגן כ-8 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את רסק העגבניות והשום הקצוץ, ומטגנים כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות, 1 כוס מים ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים טעמים.

מערבבים את כל מרכיבי "הבשמל" ושומרים בקירור.

הרכבת המנה:

על תבנית האפייה, חורצים בחציל פתח לאורכו.

פורסים את תפוחי האדמה, מסדרים מעיין מניפה ומתבלים במעט מלח ופלפל.

מוסיפים את תבשיל הבקר לתוך החציל, מוסיפים מ"הבשמל" מעל ומפזרים מעט פירורי לחם.

מכניסים לאפייה בתנור לכ-15 דקות. מוציאים כאשר הבשר חם והבשמל הזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ