מתכון

מרק טום סום

מרק דגים תאילנדי חמצמץ, שבין יתר מרכיביו אפשר למצוא את הלמון גראס, הקפיר ליים, הגלנגל והתמרינדי. בחרתי בו שכן הוא מייצג בעיני את הצד החמצמץ של המטבח התאילנדי

יניר גרין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יניר גרין, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות
מרק טום סום

רכיבים

  • 1 בצל לבן, חתוך לטבעות
  • 5 יחידות קפיר ליים
  • 1 גבעול למון גראס
  • 1.5 ליטר ציר עוף
  • 500 גרם פילה דניס נקי מעצמות
  • 1 כף תמרינדי
  • 5 כפות רוטב דגים
  • 2 כפיות סוכר
  • 5 יחידות גלנגל מושרות במים חצי שעה (ניתן להשיג בחנויות מזון)
  • 12 פרוסות ג'ינג'ר (ג'וליינים)
  • 150 גרם פטריות שמפניון חתוכות
  • 4 כפות סויה

הוראות הכנה

עוטפים בנייר כסף את טבעות הבצל, הקפיר ליים והלמון גראס ומניחים על הגריל ל-10 דקות מכל צד.

מוציאים ומחממים בסיר את ציר העוף. מוסיפים את הבצל, הכפיר ליים והלמון גראס שהיו קודם על הגריל. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים כ-5 דקות נוספות (עד למוכנות הדג) ומגישים.

תגובות