מתכון

מרק טום קא

מרק על בסיס ציר עוף וחלב קוקוס. לאור זאת ובהיותו "פחות אגרסיבי" הוא נפוץ בעיקר לתיירים. בחרתי בו עבור הסועדים שמעדיפים את הטעמים העדינים יותר

יניר גרין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יניר גרין, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות
מרק טום קא

רכיבים

  • 1 ליטר ציר עוף
  • 6 יחידות קפיר ליים
  • 1 גבעול למון גראס (חתוך לחתיכות באורך של 4 ס"מ)
  • 4 יחידות גלנגל, מושרות במים
  • 500 גרם נתחי חזה עוף, מושרים בחלב קוקוס (למשך 5 שעות)
  • 1/2 ליטר חלב קוקוס
  • 2 יחידות עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
  • 6 כפות רוטב דגים
  • 4 כפות סויה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן טבעות בצל ירוק
  • 2 כפות סוכר דקלים

הוראות הכנה

בסיר מביאים לרתיחה את ציר העוף, הקפיר ליים, הלמון גראס, הגלנגל ונתחי העוף.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים כ-10 דקות נוספות.

מעבירים לקערות הגשה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן מאודה.

תגובות