מתכון

מרק טום גאי

מרק על בסיס ציר עוף ומשחת צ'ילי תאילנדי. בחרתי במרק זה כמייצג את החריפות התאילנדית

יניר גרין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יניר גרין, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות
טום גאי

רכיבים

  • מעט שמן
  • 100 גרם סלרי, קצוץ קטן
  • 500 גרם פרגית, קצוצה בסכין
  • 1 כף מלאה של משחת צ'ילי בשמן תאילנדית
  • 1 ליטר ציר עוף עשיר
  • 2 יחידות עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפיות סוכר דקלים קצוץ
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות סויה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 6 עלי בזיליקום

לקישוט:

  • שום פריך
  • מעט בוטנים מטוגנים גרוסים
  • מעט שמן שומשום
  • דפי אורז מטוגנים

הוראות הכנה

בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הסלרי והפרגית הקצוצה עם רוטב הצדפות, עד להשחמה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.

מעבירים לקערות הגשה. מפזרים את השום הפריך, הבוטנים, שמן השומשום ודפי האורז המטוגנים, ומגישים.

תגובות