מתכון |

כיסונים מטוגנים במילוי גבינת עזים וצנוברים ברוטב עגבניות ובזיליקום

תשכחו מסופגניות ולביבות: כיסונים מטוגנים כבר אכלתם?

דנה מלמד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דנה מלמד
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • שמן לטיגון עמוק

  • 1 כוס קמח

  • חצי כפית מלח

  • חצי כוס מים פושרים (ואם צריך, מוסיפים עוד קצת)

למילוי:

  • 250 גרם גבינת עזים

  • 100 גרם צנוברים קצוצים

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 8 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות קטנות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 ענפי בזיליקום

הוראות הכנה

מכינים בצק:

שמים בקערה קמח, מלח ומים ומעבדים בידיים עד קבלת בצק רך וחלק. מכסים ומניחים בצד למנוחה.

מערבבים את הגבינה עם הצנוברים.

מכינים רוטב:

מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים שום, עגבניות ואת יתרת שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים מים במידת הצורך.

מכינים כיסונים:

קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מרדדים לצורת עיגול ומניחים בצד. מפזרים מעל קצת קמח וממלאים כל עיגול בגבינה סוגרים לצורת חצי ירח ומחברים את שני הקצוות (כמו טורטליני).

מעבירים את הכיסונים לשמן עמוק חם ומטגנים עד הזהבה. מוציאים מהשמן לנייר סופג ומשם מעבירים לאוטב לבישול של חמש דקות. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ