כיסונים מטוגנים במילוי מלבי ברוטב תותים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כיסונים מטוגנים במילוי מלבי ברוטב תותים

תשכחו מסופגניות ולביבות - מי שרוצה לטגן לא חייב להסתפק במאכלי חנוכה הרגילים

10 סועדים דרגת קושי: קל
תותים
דוברות מכון וולקנ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שמן לטיגון עמוק

1 כוס קמח

חצי כפית מלח

חצי כוס מים פושרים (ואם צריך, מוסיפים עוד קצת)

לסירופ סוכר:

1 כוס מים

1 כוס מים

חצי לימון

מעט מי ורדים

למילוי:

ליטר חלב

כוס שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

6 כפות קורנפלור

כף מי ורדים

כף קינמון

לרוטב:200 גרם תותים חתוכים לקוביות30 גרם חמאהסוכר לפי הטעםמיץ מחצי לימוןלהגשה: 50 גרם פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

מכינים בצק:

שמים בקערה קמח, מלח ומים ומעבדים בידיים עד קבלת בצק רך וחלק. מכסים ומניחים בצד למנוחה.

מכינים מלבי:

מחממים בסיר חלב ושמנת.  ממיסים בכלי נפרד את הקורנפלור עם מעט מתערובת החלב בעודה פושרת. כשהחלב מתחיל לרתוח, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את הקורנפלור המומס. מתבלים בסוכר, קינמון ומי ורדים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.

מכינים כיסונים:

קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מרדדים לצורת עיגול ומניחים בצד. מפזרים מעל קצת קמח וממלאים כל עיגול במלבי. סוגרים לצורת חצי ירח.

מכינים רוטב תותים:

במחבת רחבה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה נמוכה.

מעבירים את הכיסונים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.

מעבירים את הכיסונים המטוגנים לטבילה במי סוכר ומשם למחבת עם רוטב התותים.

מפזרים למעלה פיסטוקים קצוצים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות