זיתים טריים, מבושלים קלות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון זיתים טריים, מבושלים קלות

המנה הזאת מוכיחה עד כמה “טרי ופשוט” הן צמד המילים הטעימות ביותר במטבח

דרגת קושי: קל
ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

על המאכל הזה שמעתי לגמרי במקרה, כשתיחקרתי את ידידתי אדווה שריקי על המסורת הקולינרית של ביתה המרוקאי בבית שאן. כשסיפרה לי על הזיתים המבושלים שמכינה אמהּ גילה על פי מסורת ביתית, העברתי נושא בביטול. רק כשהבנתי שאכן מדובר בזיתים שרק נקטפו, הסתקרנתי.

ביום ראשון חזרה שריקי עם קופסת פלסטיק קטנה מאמה, ואני התרגשתי והתמכרתי. כמו רוב הדברים המרגשים שטעמתי בעבר, גם המנה הזאת מוכיחה עד כמה “טרי ופשוט” הן צמד המילים הטעימות ביותר במטבח. המנה מספיקה לשישה עד שמונה סועדים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 ק”ג זיתים גדולים ‏ (מזן מנזלינו או קלמטה‏)

6 שיני שום

מיץ מחצי לימון

1 פלפל ירוק חריף ‏(לא חובה‏)
כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן
כפית פפריקה חריפה בשמן
כף שטוחה כורכום
מלח

הוראות הכנה

מוסקים את הזיתים בעודם ירוקים, או כשהם מתחילים לשנות את צבעם לסגול. מושיבים את המשפחה סביב השולחן ומגלענים את הזיתים הטריים אחד אחד בעזרת השפיץ הייעודי לכך בכותש השום. בסיום העבודה, יישאר מעט יותר מקילו אחד של זיתים מגולענים ומרים, שאותם מעבירים לקערה או דלי עם ארבעה ליטר מים וארבע כפות מלח. מחליפים את תמיסת המים והמלח פעמיים ביום במשך כעשרה ימים.

ביום העשירי חולטים את הזיתים במים רותחים עם מעט מלח במשך כעשר דקות, מסננים ומניחים להצטנן. גילה שריקי מכינה כמות גדולה מהזיתים ומקפיאה בשלב זה את הזיתים השטופים למשך כל השנה.

חותכים או שוברים את הזיתים לחתיכות גסות ומעבירים לסיר עם כוס עד כוס וחצי של מים נקיים. מוסיפים את התבלינים והשום, ומביאים לרתיחה. המים מכסים את הזיתים, כך שהפעולה היא של אידוי עדין. מבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כעשר דקות, ומערבבים מדי פעם.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, עם אורז לבן, קציצות, דגים או סתם חתיכת גבינה צפתית ופיתה חמה. הטעם לא דומה לשום זית שאכלתם בעבר, ומעלה בבלוטות הטעם את העץ והאדמה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות