סלט תפוחים עם טפנד זיתי טאסוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט תפוחים עם טפנד זיתי טאסוס

מוצרלה המונחת לצד המרקם המתפצפץ של תפוחי עץ משיבה בחיוך רחב, ובמיוחד כשהיא פוגשת זיתים מצוינים ושמן זית מאיכות מעולה

ארבעה סועדים דרגת קושי: קל
ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

זיתי טאסוס הם זיתים שחורים הנכבשים במלח יבש ומשומרים בשמן זית ומקורם ביוון. בשוק נמצאים תחליפים הקרויים “זיתים שחורים”, אך דבר לא ישווה לאמיתיים (ראו מסגרת), שמרקמם גמיש והם בשרניים דיים כדי להפוך לטפנד עז טעמים ובעל מרקם נהדר.

מוצרלה אמיתית, כזו שנעשית טרייה, על המקום, מחלב בופאלו עשיר ושמן, אינה דומה לשום דבר אחר. היא רכה ונמתחת, כמעט נוזלית במרכזה, סופחת אליה את הטעמים שמסביבה ומקנה להם מרקם ורעננות נהדרים. ניתן להשיג מוצרלה טובה מאוד מחוות הבופאלו בארץ, במיוחד אם קונים במקום את הטריות ביותר. ניתן גם לקנות בכמה חנויות גבינה מתמחות מוצרלה מתוצרת איטליה המוטסת לארץ פעם בשבוע. כשמניחים אותה לצד המרקם המתפצפץ של תפוחי עץ היא משיבה בחיוך רחב, ובמיוחד כשהיא פוגשת זיתים מצוינים ושמן זית מאיכות מעולה. לארבעה סועדים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לטפנד:

1 כוס זיתי טאסוס מגולענים

2 שיני שום
1/3 כוס ‏(40 גרם‏) צנוברים קלופים או אגוזי לוז קלויים
6-7 גבעולי כוסברה
 1 כף גרידת לימון
 פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
רבע כוס שמן זית

לסלט:

2 תפוחי עץ גרנד־סמית מוצקים

 מיץ מחצי לימון
2 עגבניות תמר ‏(לא חובה‏)
 צרור עלי רוקט פריכים
 2-3 גבעולי בצל ירוק
 6-8 כדורי מוצרלה די־בופאלו טרייה, בגודל כדור מטקה
 רבע כוס שמן זית מעולה
 מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הטפנד: מעבירים את הזיתים, השום, הצנוברים, הכוסברה, גרידת הלימון והפלפל השחור אל קערת מעבד המזון, ומעבדים עם להב פלדה בלחיצות קצרות לקבלת מרקם גרגירי. מפעילים שוב את מעבד המזון ומזליפים באטיות את שמן הזית מבעד לפתח שבמכסה תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם גרגירי אך סמיך ונמרח. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר עד שבועיים.

חוצים את התפוחים לאורכם ומרחיקים את הגלעינים. פורסים כל מחצית לפרוסות דקות ומטפטפים מעל כמה טיפות לימון כדי למנוע השחרה.

פורסים את העגבנייה לפרוסות דקיקות לרוחבה ומתחילים בהרכבת הסלט: מזליפים מעט שמן זית על ארבע צלחות שטוחות, ומפזרים כמה גריסי פלפל שחור וכמה פתיתי מלח אטלנטי. מניחים על כל אחת מהצלחות פרוסות מחצי תפוח, שלוש־ארבע פרוסות עגבנייה, חופן עלי רוקט שטופים, וכמה פיסות בצל ירוק שנקרעו ביד. מוציאים בזה אחר זה את כדורי המוצרלה מן הנוזל, וקורעים אותם לחצאים או לרבעים בעזרת הידיים. מניחים על גבי כל אחת מהצלחות באופן שווה.

מוסיפים פתיתי טפנד בנדיבות על גבי הסלט בעזרת מזלג. מזליפים מעל הכל שמן זית, מפזרים עוד מעט פלפל שחור ומטפטפים עוד כמה טיפות לימון. מגישים מיד עם פוקצ’ה טרייה ספוגה בשמן זית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות