עוגת בננה וחלבה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת בננה וחלבה

בחושה, קלה להכנה, וזכתה להצלחה ביום ההולדת בגן, בקרב ילדים ומבוגרים

דרגת קושי: קל
עוגת בננה
Getty Images IL
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ:

4 ביצים

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן קנולה

2 בננות בשלות, מעוכות במזלג

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

1.5 כוסות קמח תופח

150 גרם חלבה

לציפוי שוקולד, אם רוצים:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם דק את השמן. מוסיפים גם את הבננות, קליפת הלימון והקמח, ומקפלים בעזרת מרית לתערובת אחידה.

מפוררים את החלבה בידיים לתוך הבלילה, ומערבבים קלות ובעדינות.

יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, משומנת במעט חמאה ובזוקה בסוכר. אופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים (45-50 דקות. זהירות לא לייבש!).

מצננים את העוגה על רשת ומשחררים בזהירות מהתבנית.

אם רוצים לצפות את העוגה, ממיסים על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת המתוקה. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות