מתכון

עוגת בננה וחלבה

בחושה, קלה להכנה, וזכתה להצלחה ביום ההולדת בגן, בקרב ילדים ומבוגרים

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:35 דקות
עוגת בננה

רכיבים

  • לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 2 בננות בשלות, מעוכות במזלג
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם חלבה
  • לציפוי שוקולד, אם רוצים:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם דק את השמן. מוסיפים גם את הבננות, קליפת הלימון והקמח, ומקפלים בעזרת מרית לתערובת אחידה.

מפוררים את החלבה בידיים לתוך הבלילה, ומערבבים קלות ובעדינות.

יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, משומנת במעט חמאה ובזוקה בסוכר. אופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים (45-50 דקות. זהירות לא לייבש!).

מצננים את העוגה על רשת ומשחררים בזהירות מהתבנית.

אם רוצים לצפות את העוגה, ממיסים על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת המתוקה. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה.

תגובות