ספגטי עם ירקות שורש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספגטי עם ירקות שורש

שילוב של אחת המנות האהובות בעולם עם כל טוב ה-מתחת לארץ

4 מנות דרגת קושי: קל
ספגטי ירקות שורש
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 שורשי סלרי

3 גזרים בינוניים (כ-200 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות

4 כרישות דקות (כ-200 גרם), החלק הלבן והירוק הבהיר, חתוך לטבעות בעובי כחצי ס"מ

כמה טבעות פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)

6 כפות שמן זית

4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

500 גרם ספגטי

1 כף מיץ לימון

1/4 כוס עלי נענע ופטרוזיליה, קצוצים דק

להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

קולפים את שורשי הסלרי וחותכים לקוביות בגודל קצת פחות מס"מ. קוצצים גם 2-3 מהגבעולים הצמודים לשורש.

מניחים בסיר את הסלרי, הגזר, הכרישה, הפלפל החריף והשמן, ומחממים עד שמתחיל בעבוע קל סביב הירקות.

מטגנים כשתי דקות, ולפני שהירקות מתחילים להשחים מוסיפים את העגבניות והסוכר.

מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כרבע כוס מים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, 15-20 דקות.

בזמן שהירקות מתבשלים, מבשלים גם את הספגטי עד לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול של הספגטי, מדללים את רוטב הירקות בכמה כפות ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים מיץ לימון ועשבי תיבול. מורידים מהאש.

מסננים את הספגטי ממי הבישול ואוכלים מיד, עם הרוטב ועם גבינת פרמזן מגוררת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות