מתכון

ספגטי עם ירקות שורש

שילוב של אחת המנות האהובות בעולם עם כל טוב ה-מתחת לארץ

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:30 דקות
ספגטי ירקות שורש
ספגטי ירקות שורשצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 2 שורשי סלרי
  • 3 גזרים בינוניים (כ-200 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 כרישות דקות (כ-200 גרם), החלק הלבן והירוק הבהיר, חתוך לטבעות בעובי כחצי ס"מ
  • כמה טבעות פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • 500 גרם ספגטי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס עלי נענע ופטרוזיליה, קצוצים דק
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

קולפים את שורשי הסלרי וחותכים לקוביות בגודל קצת פחות מס"מ. קוצצים גם 2-3 מהגבעולים הצמודים לשורש.

מניחים בסיר את הסלרי, הגזר, הכרישה, הפלפל החריף והשמן, ומחממים עד שמתחיל בעבוע קל סביב הירקות.

מטגנים כשתי דקות, ולפני שהירקות מתחילים להשחים מוסיפים את העגבניות והסוכר.

מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כרבע כוס מים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, 15-20 דקות.

בזמן שהירקות מתבשלים, מבשלים גם את הספגטי עד לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול של הספגטי, מדללים את רוטב הירקות בכמה כפות ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים מיץ לימון ועשבי תיבול. מורידים מהאש.

מסננים את הספגטי ממי הבישול ואוכלים מיד, עם הרוטב ועם גבינת פרמזן מגוררת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ