מתכון

ספגטי עם ברוקולי ועגבניות

פשוט, מהיר, חריף, צבעוני, טעים, ואפילו בריא

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:25 דקות
ספגטי עם ברוקולי ועגבניות

רכיבים

  • 500 גרם ספגטי
  • 500 גרם ברוקולי טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפלון צ'ילי חריף, אדום או ירוק, קצוץ דק (או לפי הטעם)
  • 300 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 50 גרם (קופסת שימורים קטנה) פילה אנשובי (או 3 כפות ממרח אנשובי משפופרת)
  • מלח ופלפל שחור
  • צרור גדול של פטרוזיליה, קצוצה דק

להגשה:

  • גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

מבשלים את הספגטי עד לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. בשלוש הדקות האחרונות לבישול, חולטים עם הספגטי את הברוקולי. מוציאים את הברוקולי מהסיר, מסננים את הספגטי ושומרים כשליש כוס ממי הבישול. מפרידים את הברוקולי לפרחים וקוצצים גס את הגבעולים.

בווק, בסיר גדול או במחבת רחבה עם שוליים גבוהים מחממים את שמן הזית ומטגנים דקה את הפלפל החריף. מוסיפים את הברוקולי והעגבניות ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את האנשובי ושליש כוס מי הבישול של הפסטה. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל.

מוסיפים את הספגטי ומערבבים כדקה עם הרוטב. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה. מגישים מיד, עם שפע של גבינת פרמזן מגוררת.

תגובות