מתכון מתכון

קציצות בטטה אפויות

צבעה הכתום של הבטטה מעיד על תכולה מרשימה של קרטנואידים, שיש להם השפעה מיטיבה על המערכת החיסונית. באותה נשימה אפשר להזכיר שהן כמובן עשירות גם בוויטמינים וגם במינרלים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
בטטה

רכיבים

  • שתי בטטות גדולות
  • חצי כף כמון
  • שן שום קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • קמח חומוס לפי הצורך
  • מעט שמן זית וזרעוני שומשום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

אופים את הבטטות בתנור חם עד שהן רכות. מועכים אותן עם שאר הרכיבים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד שהתערובת מוצקה אבל גמישה.

מניחים את התערובת במקרר לשעה. בידיים רטובות קורצים כדורונים מהעיסה הדביקה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהכדורונים חומים זהובים.

עם קצת דמיון אפשר להרגיש שאוכלים פלאפל, אבל כתום.

תגובות