מתכון

פירה בטטה בניחוח וניל

צבעה הכתום של הבטטה מעיד על תכולה מרשימה של קרטנואידים, שיש להם השפעה מיטיבה על המערכת החיסונית. באותה נשימה אפשר להזכיר שהן כמובן עשירות גם בוויטמינים וגם במינרלים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
בטטה

רכיבים

  • קילו בטטות נקיות
  • 2/3 כוס חלב קוקוס
  • כף תמצית וניל מאיכות מעולה
  • כפית גרידת לימון

הוראות הכנה

אופים את הבטטות בתנור חם עד שהן רכות (שלושת רבעי שעה), מניחים בחוץ לרבע שעה כדי שיתקררו מעט. בינתיים מערבבים את שאר המצרכים בסיר קטן. אין צורך להרתיח. רק לחמם ולערבב.

מקלפים את הבטטות, מועכים באמצעות ממחה, מוסיפים את חלב הקוקוס המתובל וממשיכים למעוך. מגישים חמים בתוספת מעט קינמון ושמן זית. הממליחים והמפלפלים, ממליחים ומפלפלים.

גיוונים:

מקשטים כל מנה באגוזי ברזיל קצוצים ובמעט קוביות תמרים.

תגובות