מתכון

ביסק גזר-בטטה טבעוני

צבעה הכתום של הבטטה מעיד על תכולה מרשימה של קרטנואידים, שיש להם השפעה מיטיבה על המערכת החיסונית. באותה נשימה אפשר להזכיר שהן כמובן עשירות גם בוויטמינים וגם במינרלים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
בטטה

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות קלופות
  • 2 כוסות עיגולי גזר
  • כוס מים
  • רבע כפית כמון
  • חופן עלי כוסברה
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • כפית שום קצוץ דק.

הוראות הכנה

מאדים את הגזר והבטטה עד שהם רכים. מערבלים את כל הרכיבים במעבד מזון עד שמקבלים משחה אחידה. מחממים בסיר עם המים. להגשה אפשר לזלף מעט שמן זית ולימון. הממליחים ממליחים לפי הטעם.

גיוונים:

אפשר לאפות את הבטטות בקליפתן במקום לאדות אותן, לקלף ולהוסיף למחית. האפייה מעניקה לביסק טעם עמוק יותר. אפשר להחליף את המים בכוס וחצי חלב קוקוס.

תגובות