כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוז

2 סועדים דרגת קושי: קל
כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוז
מתן שופן

כרוב הניצנים, הגדל על גבי גבעולים עבים וארוכים, עשיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים ובכלל נחשב בריא במיוחד. רבים צורכים אותו בשקיות קפואות, אבל במידה רבה אלו אשמות במיתוגו הבעייתי. בעונתו, בעודו טרי, הוא לא מריר כפי שנדמה וניתן להפיק ממנו מטעמים. ובדומה לשאר בני משפחת המצליבים, גם לכרוב הניצנים לא מתאים בישול ממושך בחום גבוה, שכן זה מדגיש את מרירותו הטבעית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כ-25 כרובי ניצנים

1 בצל לבן, קלוף
1 שן שום, קלופה
1 כפית שטוחה קימל טחון
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה פפריקה
1/4 כוס מים
3/4 כוס בירה
גרידת קליפה מ-1 תפוז
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

מסירים את העלים החיצוניים של כרובי הניצנים (שם מסתתרים לעתים חול וחרקים קטנים) ומניחים בקערה עם שפע מים. משרים אותם כך כ-10 דקות, שוטפים במים זורמים ומניחים על מגבת לייבוש. חוצים את כרובי הניצנים.

קוצצים דק את הבצל הלבן ושן השום (לשתי ערימות נפרדות). מניחים בצד. מניחים מחבת על אש בינונית ומפזרים בה את הקימל הטחון. כאשר התבלין מפיץ ארומה, מוסיפים את שמן הזית והפפריקה. מערבבים קלות. לאחר כדקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים קלות. לאחר כשתי דקות, מוסיפים את השום. מערבבים ומנמיכים את האש. מניחים את כרובי הניצנים במחבת כאשר הצד הפנימי שלהם כלפי מטה. יוצקים את הנוזלים (מים ובירה), מוסיפים את גרידת התפוז ובוזקים מלח ופלפל שחור.

מבשלים כרבע שעה עד צמצום הנוזלים. בינתיים מחממים תנור על מצב גריל ל-220 מעלות. הופכים את כרובי הניצנים כך שצדם הפנימי כלפי מעלה. מכניסים לתנור למסילה העליונה ל-5 דקות. מוציאים ומגישים.

הצעת הגשה: כמנה ששואבת השראה מהשוקרוט המפורסם, מומלץ להגיש את כרובי הניצנים לצד נקניקייה שמנמנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות