מתכון

כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוז

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוז
כרובי ניצנים מבושלים בבירה וגרידת תפוזצילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 סועדים

כרוב הניצנים, הגדל על גבי גבעולים עבים וארוכים, עשיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים ובכלל נחשב בריא במיוחד. רבים צורכים אותו בשקיות קפואות, אבל במידה רבה אלו אשמות במיתוגו הבעייתי. בעונתו, בעודו טרי, הוא לא מריר כפי שנדמה וניתן להפיק ממנו מטעמים. ובדומה לשאר בני משפחת המצליבים, גם לכרוב הניצנים לא מתאים בישול ממושך בחום גבוה, שכן זה מדגיש את מרירותו הטבעית.

רכיבים

  • כ-25 כרובי ניצנים
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כפית שטוחה קימל טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה פפריקה
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס בירה
  • גרידת קליפה מ-1 תפוז
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

מסירים את העלים החיצוניים של כרובי הניצנים (שם מסתתרים לעתים חול וחרקים קטנים) ומניחים בקערה עם שפע מים. משרים אותם כך כ-10 דקות, שוטפים במים זורמים ומניחים על מגבת לייבוש. חוצים את כרובי הניצנים.

קוצצים דק את הבצל הלבן ושן השום (לשתי ערימות נפרדות). מניחים בצד. מניחים מחבת על אש בינונית ומפזרים בה את הקימל הטחון. כאשר התבלין מפיץ ארומה, מוסיפים את שמן הזית והפפריקה. מערבבים קלות. לאחר כדקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים קלות. לאחר כשתי דקות, מוסיפים את השום. מערבבים ומנמיכים את האש. מניחים את כרובי הניצנים במחבת כאשר הצד הפנימי שלהם כלפי מטה. יוצקים את הנוזלים (מים ובירה), מוסיפים את גרידת התפוז ובוזקים מלח ופלפל שחור.

מבשלים כרבע שעה עד צמצום הנוזלים. בינתיים מחממים תנור על מצב גריל ל-220 מעלות. הופכים את כרובי הניצנים כך שצדם הפנימי כלפי מעלה. מכניסים לתנור למסילה העליונה ל-5 דקות. מוציאים ומגישים.

הצעת הגשה: כמנה ששואבת השראה מהשוקרוט המפורסם, מומלץ להגיש את כרובי הניצנים לצד נקניקייה שמנמנה.

תגובות