מתכון |

קונפי כרוב ניצנים

בישול ארוך בחום גבוה כאמור אינו הולם את כרוב הניצנים, אבל חום נמוך בשמן – דווקא כן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת בנפח כ-500 מ"ל
קונפי כרוב ניצנים צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 20-25 כרובי ניצנים

  • 3 בצלי שאלוט, קלופים

  • 3-4 שיני שום

  • 4-5 גבעולי טימין טרי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום

  • קורט מלח ופלפל שחור

  • שמן זית (לפחות חצי ליטר)

להגשה (לא חובה):

  • גבינת מוצרלה, עגבניה

הוראות הכנה

מסירים את העלים החיצוניים של כרובי הניצנים (שם מסתתרים לעתים חול וחרקים קטנים) ומניחים בקערה עם שפע מים. משרים אותם כך כ-10 דקות, שוטפים במים זורמים ומניחים על מגבת לייבוש. מחממים תנור ל-160 מעלות. בתבנית קטנה המתאימה לשימוש בתנור מניחים את כל המצרכים: כרובי הניצנים השטופים, בצלי השאלוט, שיני השום (לא קלופות), טימין, צ'ילי אדום שלם, מלח ופלפל (אפשר לנצל כבר את ההזדמנות ולהוסיף עוד שיני שום כדי שיהיה גם קונפי שום). יוצקים את שמן הזית לתבנית (אם צריך, מוסיפים יותר. הוא צריך לכסות כמעט לחלוטין את כל הירקות). עוטפים את הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור. לאחר שעה, מנמיכים את החום ל-120 מעלות. מוציאים לאחר שעה. מסירים את הכיסוי ומניחים לכרובים להצטנן. מעבירים לצנצנת מעוקרת, יוצקים את שמן הזית (אפשר להשתמש בו לתיבול סלטים, פסטה ותבשילים) ומאחסנים במקרר.

הצעת הגשה: מניחים קונפי כרוב ניצנים בצלחת רחבה יחד עם קרעי מוצרלה וסוחטים מעל הכל עגבנייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ