סלט כרוב ניצנים חי עם וינגרט תפוז־דם - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט כרוב ניצנים חי עם וינגרט תפוז־דם

סלט חמצמץ והדרי שאפשר להגיש כמו שהוא, או על גבי פרוסת לחם קלויה מרוחה במח עצם

2-4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט כרוב ניצנים חי עם וינגרט תפוז־דם
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כ-25 כרובי ניצנים

1 בצל שאלוט, קלוף
1/4 צרור כוסברה, שטופה
כ-1/3 כוס אגוזי לוז קלויים
לרוטב:
1/2 תפוז דם
1/2 לימון
1 שן שום, קלופה וכתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
מלח ופלפל שחור
להגשה (לא חובה): עצמות מח כמספר הסועדים, פרוסות לחם קלויות

הוראות הכנה

מסירים את העלים החיצוניים של כרובי הניצנים (שם מסתתרים לעתים חול וחרקים קטנים) ומניחים בקערה עם שפע מים. משרים אותם כך כ-10 דקות, שוטפים במים זורמים ומניחים על מגבת לייבוש.

מגררים בפומפייה את כרובי הניצנים ומעבירים לקערה. קוצצים דק מאוד את בצל השאלוט והכוסברה, ומעבירים לקערה עם כרובי הניצנים המגוררים. קוצצים גס את אגוזי הלוז (אפשר עם סכין שף) ומוסיפים לסלט. מערבבים קלות.

הכנת הרוטב: סוחטים את תפוז הדם והלימון, ומעבירים לצנצנת יחד עם שאר המצרכים (שום כתוש, שמן זית, חרדל, מלח ופלפל). סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב עד שמתקבל רוטב חלק. טועמים תיבול ומתקנים אם צריך. יוצקים את הרוטב על גבי הסלט רגע לפני ההגשה.

הצעת הגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל. מניחים את עצמות המח בכלי המתאים לתנור. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי מעל ומכניסים לתנור במסילה העליונה. משחימים את העצמות היטב, כ—20 דקות לפחות. מגישים לכל סועד עצם מח, סלט מתובל ופרוסת לחם קלויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות