מתכון

סלט כרוב ניצנים חי עם וינגרט תפוז־דם

סלט חמצמץ והדרי שאפשר להגיש כמו שהוא, או על גבי פרוסת לחם קלויה מרוחה במח עצם

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 סועדים
סלט כרוב ניצנים חי עם וינגרט תפוז־דם

רכיבים

  • כ-25 כרובי ניצנים
  • 1 בצל שאלוט, קלוף
  • 1/4 צרור כוסברה, שטופה
  • כ-1/3 כוס אגוזי לוז קלויים
  • לרוטב:
  • 1/2 תפוז דם
  • 1/2 לימון
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • מלח ופלפל שחור

להגשה (לא חובה):

  • עצמות מח כמספר הסועדים, פרוסות לחם קלויות

הוראות הכנה

מסירים את העלים החיצוניים של כרובי הניצנים (שם מסתתרים לעתים חול וחרקים קטנים) ומניחים בקערה עם שפע מים. משרים אותם כך כ-10 דקות, שוטפים במים זורמים ומניחים על מגבת לייבוש.

מגררים בפומפייה את כרובי הניצנים ומעבירים לקערה. קוצצים דק מאוד את בצל השאלוט והכוסברה, ומעבירים לקערה עם כרובי הניצנים המגוררים. קוצצים גס את אגוזי הלוז (אפשר עם סכין שף) ומוסיפים לסלט. מערבבים קלות.

הכנת הרוטב: סוחטים את תפוז הדם והלימון, ומעבירים לצנצנת יחד עם שאר המצרכים (שום כתוש, שמן זית, חרדל, מלח ופלפל). סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב עד שמתקבל רוטב חלק. טועמים תיבול ומתקנים אם צריך. יוצקים את הרוטב על גבי הסלט רגע לפני ההגשה.

הצעת הגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל. מניחים את עצמות המח בכלי המתאים לתנור. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי מעל ומכניסים לתנור במסילה העליונה. משחימים את העצמות היטב, כ—20 דקות לפחות. מגישים לכל סועד עצם מח, סלט מתובל ופרוסת לחם קלויה.

תגובות