צעד אחרי צעד: כך תכינו דאל עדשים הודי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צעד אחרי צעד: כך תכינו דאל עדשים הודי

המנה ההודית הקלאסית המבוססת על כמה סוגי עדשים נראית מסובכת לבשלן המתחיל, השף ישראל יצחק ממסעדת מא פאו מדגים איך מכינים דאל בגרסה הטבעונית

5-6 סועדים דרגת קושי: בינוני
דאל עדשים הודי - דלג

משהו בין תבשיל למרק, הדאל הוא אחת המנות הנפוצות ביותר בתת היבשת ההודית ולא רק חלק חשוב במטבח ההודי, אלא גם בזה הנפאלי, הפקיסטני, הסרי לנקי, האפגני והבנגלדשי. הדאל מבוסס למעשה על כמה סוגי קטניות, בדרך כלל עדשים, אפונה, מאש ושעועית. בהתאם לגודל תת היבשת וחשיבותו במטבח ההודי, הדאל באופן הבישול וההגשה שלו משתנה מאזור לאזור. במזרח הודו הוא נאכל עם אורז, ובמערבה עם נאן או עם רוטי. בדרום הודו הוא רק חלק ממנה יותר גדולה ואילו באזורים אחרים הוא המרכז. כך או אחרת, ברגע שמשיגים את שלל חומרי הגלם - אל תוותרו על הכנת דאל, בטח בימים המתקררים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

עדשים משלושה סוגים:

1 כוס עדשים אדומים

1 כוס מאש חצוי וקלוף (מונג דאל)

1כוס טור דאל מזן הודי (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

6 עלי קארי טריים

1 כפית אבקת הינג (אספטידה)

1 כף זרעי חרדל שחור

1 כף זרעי כמון שלם

1 ראש שום קלוף וקצוץ

אצבע של ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ

2 צ׳ילי ירוק חריף וקצוץ

4 בצלים בינוניים קצוצים

4 עגבניות בשלות קצוצות

חופן של כוסברה קצוצה

2 כפות מלח

2 כפות אבקת כורכום

מים

הוראות הכנה

בסיר בינוני מחממים מעט שמן על להבה גבוהה.

מוסיפים כפית אבקת הינג ומערבבים.

מוסיפים כף זרעי חרדל לשמן. כשזרעי החרדל מתחילים להתפצפץ מוסיפים כף אחת של זרעי כמון שלמים ומערבבים.

כשזרעי הכמון מזהיבים מעט מוסיפים שום, ג’ינג’ר וצ׳ילי קצוצים ומטגנים עד שמזהיבים קלות. לאחר מכן, מוסיפים בצל קצוץ לשמן ומעט מלח להוצאת הנוזלים וממשיכים לטגן עד לשקיפות הבצל.

כשהבצל מתרכך מוסיפים את קוביות העגבנייה וממשיכים לטגן על אש גבוהה עוד 5 דקות.

לאחר מכן מוסיף 2 כפות אבקת כורכום ומערבבים.

אחרי ששוטפים היטב את שלושת סוגי העדשים במים, מסננים ומוסיפים לסיר. 

ממלאים מים בסיר עד מעל לגובה העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך מלא של העדשים (עד שמתפרקים והרוטב מסמיך). מתקנים טעמים ולבסוף מוסיפים כוסברה קצוצה.

דאל עדשים טבעוני של מא פאו
שי איפרגן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות