מתכון

מרק פַאקִיס יווני

מרק קטניות יווני וחורפי במיוחד של מסעדת גרקו, מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"

אליאב גולדנברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק פַאקִיס יווני
מרק פַאקִיס יווניצילום: מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"
אליאב גולדנברג, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות: 6-8 מנות
זמן בישול:45 דקות

מזונם העיקרי של לוחמי העיר ספרטה ביוון העתיקה, כך אומר הסיפור, היה מרק שחור עשוי בשר חזיר, דם, חומץ ומלח. למרבה המזל, המטבח היווני עבר מאז דרך ארוכה, ומתפאר באוסף נפלא של מרקים סמיכים ועשירים, ממלאים ולרוב עשויים מירקות וקטניות מקומיים לאזור. המרק הבא מומלץ ליום חורף, בליווי פרוסת לחם עבה וכוס רצינה או יין לבן.

רכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קצוצים
  • 2 גזרים קצוצים
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם עדשים ירוקות
  • 1/2 1 כוסות קוביות עגבניות (אפשר משומרות(
  • 4 עלי מרווה
  • 2 ענפי אורגנו
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1/4 כוס חומץ יין אדום
  • להגשה:
  • בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות גבינת פטה מפוררת
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומעט מלח ומאדים על להבה נמוכה עד שהבצל מזהיב רק מעט.

מוסיפים לסיר את השום, העדשים, העגבניות, המרווה, האורגנו, עלי הדפנה והפלפל החריף ומערבבים. מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה ומוסיפים מים כדי כיסוי העדשים ועוד 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, או עד שהעדשים רכות. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומוסיפים את החומץ.

מחלקים את המרק לקעריות. מוסיפים לכל קערית מעט בצל סגול קצוץ וגבינת פטה מפוררת, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

תגובות