מתכון

מרק ירוק של חורף

חיבור מנצח בין שני 'ירוקים': זוקיני ותרד בתוספת 'מחזקים' ירוקים נוספים, לצד צנוברים מושחמים ושקדים מקורמלים, שתורמים את אפקט הפריכות. מתכון מתוך הספר "כרמים סיפור אהבה"

אמיר כלפון, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר כלפון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:40 דקות
מרק ירוק

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות גסות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 5 קישואים (רצוי מסוג זוקיני) חתוכים לקוביות
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 6 כוסות מים
  • 1 עלה דפנה
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 ק"ג תרד בלאדי שטוף
  • מלח ופלפל
  • קורט אגוז מוסקט

להגשה:

  • 3/4 כוס שקדים מקורמלים קצוצים גס
  • 1/2 כוס צנוברים מושחמים בתנור
  • שמן זית
  • פרוסות זוקיני דקיקות, מגולגלות

הוראות הכנה

מכינים את המרק:

בסיר עם שמן מאדים בצל עד לריכוך ולהזהבה קלה. מוסיפים שום וג'ינג'ר וממשיכים לאדות כדקה נוספת. מוסיפים קישואים ובצל ירוק ומערבבים. מוסיפים ציר או מים, עלה דפנה, פלפל אנגלי וראס אל חנות ומבשלים עד לריכוך הקישואים.

מסירים מהאש, מוסיפים את התרד וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק. מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 

מגישים את המרק:

מוזגים את המרק לקערות אישיות ומפזרים על כל מנה שקדים מקורמלים, צנוברים מושחמים, מעט שמן זית, ואם רוצים גם פרוסת זוקיני דקיקה (יוצרים באמצעות קולפן ירקות).

תגובות