מתכון

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

ערב בבית? אין כמו לאכול פסטה פפרדלה שמשלבת פטריות טריות ושמנת, ממתכון של צביקה בסרמן מלחם ארז

צביקה בסרמן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צביקה בסרמן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 מנות
זמן בישול:20
פפרדלה פטריות

רכיבים

  • 400 גרם פסטה פפרדלה
  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כוסות תערובת פטריות (שמפניון ופורטבלו חתוכות לרבעים)
  • 1 כדור מוצרלה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 עלי בזיליקום קצוצים
  • חצי כפית תימין
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.

במחבת עם להבה בינונית ושוליים גבוהים ממיסים את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ותימין ומטגנים עוד כדקה.

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4 דקות.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מוסיפים את הפסטה ומצמצמים את הרוטב.

מעבירים את הפסטה לקערת הגשה, קורעים כדור מוצרלה מלמעלה ומפזרים עלי בזיליקום.

תגובות