מתכון |

קדירה "חצופה"

תבשיל של בשר טלה, ירקות שורש ובירה לא מסוננת של שף מסעדת "אנגוס"

נבות שלח, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נבות שלח, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
זמן בישול:45 דקות
"קדירה חצופה"צילום: מגד גוזני

רכיבים

  • 1.4 ק"ג כתף טלה

  • 1.4 קילו ספריבס טלה

  • 1.5 קילו בצל לבן פרוס דק

  • קילו עגבניות מדורה מרוסקות בבלנדר

  • 330 מ"ל בירה לא מסוננת UF

  • 45 גרם שום מעוך

  • 40 גרם פלפל צ'יפוטלה

  • קורט אורגנו 

  • רבע כפית כמון

  • 4 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים גס

  • 1 חבילה כוסברה קצוצה 

  • 500 סמ"ק ציר עוף או מים

הוראות הכנה

על אש בינונית גבוהה משחימים את הבשרים (קודם את הספריבס על מחבת יבשה ואז את הטלה בשומן של הספריבס), בסיר שיכול להיכנס אחר כך לתנור.

מוציאים את הבשרים מהסיר. מוסיפים את הבצל ומבשלים לריכוך מלא. מוסיפים את השום ממשיכים לבשל עד לריכוך השום.

מעלים את המשקעים עם העגבניות והבירה. מביאים לרתיחה ואחרי זה מבשלים כ- 10 דקות.

מוסיפים חזרה את הבשרים מוסיפים את כל המרכיבים והנוזלים מביאים לרתיחה, ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 160 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ