מתכון: כרוב ממולא בשר

טריקים וסודות לשדרוג הממולאים (ובעיקר מילוי עלי הכרוב) כפי שלימדה אותי מייסון טאוויל מטייבה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כרוב ממולא
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

אפשר  להכניס לסיר גם כוס אורז שטוף, מושרה במים רותחים ומסונן, בתוך שקית-בד, בדיוק כמו לחמין. אם תערבבו אותו בבצל קצוץ לפני ההכנסה לשקית - ייצא לכם טעם גן-עדן.

רכיבים

חומרים:

למלית:

לרוטב:

הוראות הכנה

 שוטפים את האורז היטב ומשרים בקערה במים רותחים, כדי כיסוי.

 מסירים מן הכרוב עלים חיצוניים פגומים, אם יש. שוטפים אותו היטב, הופכים כך שהגזע כלפי מעלה ומבצעים חתך די עמוק סביב הגזע, כך שהעלים החיצוניים יופרדו מן הבסיס, אך עדיין הכרוב יישאר ביחידה אחת.

מכניסים את הכרוב לסיר שיכיל אותו בנוחיות ויוצקים סביבו מים רותחים עד למחצית גובהו. מכסים ומאדים על להבה גבוהה 5 דקות. מניחים לעמוד 10-5 דקות כשהסיר מכוסה.

 שוטפים במים קרים ומפרידים בזהירות את העלים זה מזה.

כשהכרוב מתבשל ואחר כך ממתין - מכינים את המלית: מערבבים את הבשר, הפלפל, האורז המושרה (מסונן מנוזליו), רסק העגבניות, השמיר, הסוכר והבצל. זה הזמן להוסיף כל תבלין שאוהבים: פלפל חריף, פפריקה, מעט קליפת לימון, פטרוזיליה, שום.

פורשים את עלי הכרוב על משטח-עבודה (שימו לב: מסירים בסכין חדה את "חוט השדרה" העבה והנוקשה במרכז התחתון של כל עלה. החיתוך הוא בצורת V הפוך. פעולה זו מקילה מאוד על הגלגול). משטחים כף או שתיים גדושות מן המלית (תלוי בגודל העלה) על פני העלה ומגלגלים בעדינות לכעין "רולדה". העלים הפנימיים, הקטנים, יכילו פחות מלית.

קולפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרבעים, לאורך. מסדרים בסיר שכבה אחידה של עלי כרוב ממולאים וביניהם תפוחי אדמה, ועליה עוד שכבה כנ"ל. אם נותרה מלית בשר צרו כדורים והניחו על מה שבסיר.

מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה חזקה.

מנמיכים חום למינימום, מכסים, מבשלים בחום נמוך 6 שעות ובודקים מדי פעם אם אין צורך להוסיף עוד מעט מים.

מגישים חם. על אורז, ואפשר עם שמנת חמוצה בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ