מתכון: עוגת גזר כשרה לפסח

מי אמר שאי אפשר להכין עוגה בחושה כשרה לפסח? מתכון קל ומהיר לעוגת גזר נהדרת

חנה גרשוני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת גזר כשרה לפסח
עוגת גזר כשרה לפסחצילום: תומר אפלבאום
חנה גרשוני
דירוג הגולשים
4 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק

מי שלא מעוניין להשתמש בקמח מצה ובכל זאת רוצה עוגה כשרה לפסח, יכול להשתמש ולערבב בין כמה קמחים, רצוי שניים - קמח אורז, קמח שקדים, קמח קינואה או קמח כוסמת - לאוכלי קטניות כמובן.

לעוגה פרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן.

רכיבים

  • 4 כוסות גזר מגורר דק
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 8 כפיות חמאה
  • 18 כפיות סוכר
  • 4 ביצים טרופות
  • 12 כפות שטוחות קמח מצה מנופה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

מערבבים בקערה את הגזר, קליפות הלימון והתפוז המגוררות, מיץ הלימון ותמצית הווניל.

בקערה גדולה אחרת טורפים יחד את החמאה עם הסוכר לתערובת קלילה.

מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים אחרי כל הוספה.

מוסיפים את תערובת הגזר ואת קמח המצה ובוחשים בעדינות.

מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ויוצקים אליה את הבלילה.

אופים כ-45 דקות או עד שהעוגה תשחים.

תגובות