טארט טאטן של דלעת ובצל מקורמל שכולו סתיו

טארט מלוח ומתקתק יחדיו, ממש כמו הסתיו, והוא טעים כל כך שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו

מיכל שמיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר
מיכל שמיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית טארט קוטר 24 ס"מ
זמן בישול:45 דקות

הסתיו כבר פה במלוא הפכפכותו והדרו והטארט הזה טומן בחובו טעמי סתיו של דלעת ובצלים מקורמלים.

טארט טאטן הוא למעשה פאי שאופים הפוך - את הבצק שמים ככיסוי למלית במקום בתחתית. בתום האפייה, הופכים את התבנית על פיה לצלחת הגשה ומתקבל טארט יפהפה ועסיסי עם תחתית פריכה ונהדרת.

החלק הכי טוב הוא שהמתכון פשוט מאין כמותו - בצק עלים מוכן הופך את ההכנה לפשוטה מאוד. אם אתם מארחים ורוצים לעשות קצת רושם בלי הרבה מאמץ- זה המתכון. המחמאות מובטחות.

מומלץ להפשיר את בצק העלים לילה מראש במקרר. אם מדובר ביום לא חם במיוחד, אפשר להניח את הבצק הקפוא על השיש למשך כמה שעות. חשוב מאוד לא להפשיר בצק עלים במיקרוגל על הפשרה מהירה, כיוון שלא ניתן יהיה לעבוד איתו והוא ייהרס.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

רכיבים

לבצל המקורמל:

  • 2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף חמאה

לדלעת:

  • 1 ק"ג דלעת (לפני קילוף)  או דלורית ו-2 דלעות ערמונים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2-3 גבעולי טימין

לקירמול התערובת:

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מייפל טבעי או סילאן טבעי
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/3 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה מופשר במקרר לילה קודם

להגשה:

  • מעט גבינת עיזים שאוהבים וגבעולי טימין

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מקלפים וחותכים את הדלעת (או הדלורית אם בחרתם) לקוביות בגודל 3-4 ס״מ.

מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מזלפים מעל שמן זית, מעט פלפל שחור גרוס, מלח גס ומניחים מעל גבעולי טימין טרי.

מכניסים לתנור החם ל-20-25 דקות, עד שהקוביות שחומות מעט ושזופות.

טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר

מקרמלים את הבצל:

במחבת עמידה לחום (שיכולה להיכנס לתנור) מחממים בסיר את החמאה והשמן על להבה גבוהה.

מניחים את פרוסות הבצל במחבת ומפרידים ביניהן. כשהבצל מתחיל מעט להשחים (לאחר כ- 3-4 דקות) מערבבים קלות. 

מוסיפים סוכר חום, מערבבים שנית וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות. 

מוסיפים מים, מערבבים ומכסים. ממשיכים לבשל עם מכסה סגור, תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-15-20 דקות עד לקבלת בצל בצבע ענברי וזהוב. אם הנוזלים מתייבשים לגמרי והבצל מתחיל להישרף מוסיפים 1/4 כוס מים. מעבירים את הבצל לכלי אחר.

טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר

לאותה מחבת בה הוזהב הבצל מוסיפים שוב חמאה ושמן, מייפל טבעי או סילאן, סוכר חום, מלח ומעט פלפל שחור גרוס ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה. 

כשהתערובת מבעבעת, מוסיפים את קוביות הדלעת הצלויות ומערבבים מעט. מכבים את האש.

מעל הדלעת מניחים את הבצל המקורמל ומפוררים מעט עלי טימין טרי (כ- 1/2 גבעול).

טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר

פורסים את בצק העלים וחותכים את הבצק לעיגול בקוטר קצת יותר גדול מהמחבת בה אופים את הטארט.

מניחים את עיגול הבצק מעל המחבת (מניחים את הבצק עם הניילון כלפי מעלה ואז מקלפים את הניילון). מכניסים את שולי הבצק פנימה לתוך המחבת כך שיכסה היטב את קוביות הדלעת הצלויות והבצלים.

מנקדים את פני הבצק במזלג ומכניסים לתנור החם (200 מעלות) למשך כחצי שעה עד שהבצק זהוב ויפה.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד ל-5-10 דקות על מנת שהמאפה יצטנן מעט אבל לא לגמרי.

מעבירים סכין בשולי המחבת או התבנית כדי להפריד מעט את הבצק מהשוליים.

מניחים מעל המחבת או התבנית צלחת שקוטרה גדול יותר מהמחבת.

טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר

בתנועה מהירה הופכים את המחבת על צלחת ההגשה.
אם נשארו מעט חתיכות של דלעת או בצל על המחבת, לא נורא - פשוט העבירו אותן לצלחת ההגשה.

מפוררים מעל הטארט גבינת עיזים שאוהבים ומעט עלי טימין טרי לקישוט.

(אם הכנתם את הטארט מראש, מומלץ לחמם אותו ב-150 מעלות כ-10 דקות)

טארט טאטן
צילום: מיכל שמיר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ