מתכון

עוגת גבינה באסקית

מתכון לעוגת גבינה אוורירית, קריספית מבחוץ וכמעט נוזלית מבפנים - שנולדה במסעדת לה וינה בסן סבסטיאן לפני 30 שנה, ומאז כובשת את העולם

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת גבינה באסקית של "לה וינה"
עוגת גבינה באסקית של "לה וינה"צילום: Rafa Elias / Getty Images IL
הארץ
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
זמן בישול:60 דקות

עוגת גבינה באסקית של בר לה ויניה בסן סבסטיאן הפכה לסנסציה עולמית. המתכון שלה כבש את הרשתות החברתיות.

אז מה הסיפור שלה? התשובה כאן

רכיבים

  • 350 גרם סוכר
  • 1 קילו גבינת שמנת (פילדלפיה אם נאמנים למקור)
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 5 ביצים
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס קמח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל – 200 מעלות. משמנים בחמאה תבנית אפייה ומניחים עליה נייר אפייה, שבולט מעבר לגבולות התבנית.

בקערה גדולה, מערבבים את גבנית השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ומערבבים עד שהן מתאחדות עם הבלילה. מוסיפים את הקמח ומקפלים בעדינות.

מוסיפים את השמנת והמלח.

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית האפייה ואופים במשך 50 דקות, או עד שהעוגה נראית כמעט שרופה לגמרי מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר

תגובות