מתכון

בורגול עם מנגולד חריף

המנה הזאת היא בין סלט לתבשיל. בקערה היא יכולה להיות מנה עיקרית ועל צלחת היא תוספת נהדרת לקציצות או לבשר שבושל זמן רב. כשמצמצמים את המנגולד בסיר המכוסה מתקבל מיץ ירוק ועז טעם, שנספג בגרגירי הבורגול החמימים ויחד עם הלימון הופך לטעם של חורף גשום ליד האח

הדי עפאים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:50 דקות
בורגול עם מנגולד חריף. טוב כמנה עיקרית או כתוספת לבשר

רכיבים

הוראות הכנה

שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים, מעבירים לקערה רחבה ויוצקים מעל 3 כוסות ‏(750 מ”ל‏) מים רותחים. משהים למשך כחצי שעה, עד שהבורגול מכפיל את נפחו. שוטפים את המנגולד היטב ונפטרים מהחלק התחתון והעצי של הגבעולים. קוצצים את המנגולד לאורכו ולרוחבו לקוביות בגודל 2 סנטימטר ומעבירים לסיר כבד עם מיץ הלימון. מאדים את המנגולד בסיר מכוסה על גבי אש בינונית עד שהוא מאבד מנפחו ומגיר את נוזליו אל הסיר.

מסננים את הבורגול ומוסיפים אל הסיר עם המנגולד. מערבבים מעט ומכבים את האש. קוצצים את הפלפל החריף ואת השום ומקפיצים אותם לדקה בשמן הזית על גבי מחבת חמה עד שריח השום נישא באוויר. מוסיפים את הפלפל והשום עם השמן אל הבורגול, קוצצים את הבצל הירוק, מוסיפים גם אותו, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

מגישים חמים עם יוגורט קר ופלח לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ