פנקייק ריוויון מלוח עם סלמון מעושן ושמנת חמוצה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנקייק ריוויון מלוח עם סלמון מעושן ושמנת חמוצה

מי אמר שפנקייק חייב להיות מתוק או לילדים? לקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה יש גרסה נהדרת לפנקייק מלוח שלא כדאי לפספס

דרגת קושי: קל
פנקייק ריוויון מלוח עם שמנת חמוצה וסלמון
מגד גוזני

פנקייק לא חייב להיות מתוק או לילדים. פנקייקים מלוחים הם מנת בראנץ' מעולה או ארוחת ערב קלילה. אנחנו מגישות אותם עם שמנת חמוצה, סלמון מעושן וסלט ירוק. אם בכל זאת רוצים לעשות גרסה לילדים, אפשר לשלב בבלילה מוצרלה מגוררת וגרגירי תירס ולהגיש עם ירקות חתוכים.

אוהבים פנקייק? הנה עוד כמה מתכונים בגרסאות אחרות

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לפנקייק:

1 ביצה

250 מ"ל ריוויון

25 גרם חמאה מומסת (לא חמה) + חמאה לטיגון הפנקייק

5 גרם סוכר

2 גרם אבקת אפייה

3 גרם מלח

100 גרם (או 10 כפות) קמח

למטבל שמנת חמוצה:

200 מ"ל שמנת חמוצה

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:

סלמון מעושן

סלט ירוק או ירקות טריים

 

הוראות הכנה

מכינים את הפנקייק:

שמים בקערה ביצה, ריוויון, חמאה, סוכר, אבקת אפייה ומלח וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד למרקם אחיד.

מחממים מחבת שקעים לפנקייק או מחבת קטנה. ממיסים מעט חמאה במחבת, ומוזגים בעזרת כף מעט בלילה לתוך כל שקע. אם מטגנים במחבת פנקייקים גדולים, משתמשים במצקת ומוזגים כמות לפי גודל המחבת.

מטגנים 2-3 דקות עד שמתחילות להופיע בועות קטנות על פני הפנקייק, והקצוות מתייצבים.
הופכים ומטגנים את הצד השני עד כדקה.

הכנת מטבל שמנת חמוצה:

טורפים היטב שמנת חמוצה, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים.
מגישים את הפנקייקים כשהם חמים ומגישים עם סלמון מעושן, מתבל השמנת החמוצה וירקות.
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות