עוגת שוקולד-שוקולד בלי קמח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד-שוקולד בלי קמח

אין פסח בלי העוגה הזאת! היא מככבת בראש רשימת עוגות הפסח שלי, ומאחר שכבר הבאתי את המתכון שלה בספרי 'אפרת מגישה בבית', הוספתי לה כאן שדרוג נהדר וגם קישוט ממוס שוקולד של פסח

דרגת קושי: בינוני
עוגת שוקולד-שוקולד ללא קמחים
אנטולי מיכאלו


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לעוגה:

10 חלמונים
¼כוס סוכר 
10 חלבונים
1/3  כוס סוכר
300 גרם שוקולד מריר איכותי
כפית גדושה אבקת קפה מגורען איכותי
2 כפות ליקר או יין

לקישוט:

כוס מוס שוקולד (ראו עמ' 86)
100 גרם שוקולד מריר
שברי אגוזי לוז

הוראות הכנה

ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ובוחשים לקבלת נוזל חלק. מוסיפים את הקפה ובוחשים.

את כוס הסוכר, במהירות ¼ מקציפים את החלמונים עם גבוהה כ -8 דקות, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר, במהירות בינונית, לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד איחוד החומרים.

מוסיפים את הליקר.

מעבירים את תערובת החלמונים והשוקולד לקערת הקצף ומערבבים בעדינות במרית, בתנועות קיפול.

יוצקים שליש מהתערובת לתבנית בגודל X2717 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ושליש נוסף לתבנית נוספת באותו גודל, מרופדת גם היא בנייר אפייה.

את שליש התערובת שנותר מאחסנים במקרר.

אופים את העוגות כ- 35 דקות בתנור שחומם ל-180°c.

מצננים כחצי שעה.

לאחר שהעוגות מצטננות ושוקעות מעט במרכזן כדאי ליישר את פניהן בעזרת גלגול מערוך, אך הדבר אינו הכרחי.

מורחים על אחת העוגות את שליש התערובת שנותר, ועליו מניחים את העוגה השנייה.
מהדקים היטב ומעבירים למקפיא לשעתיים.

להכנה מהירה יותר, מכינים עוגה בשתי שכבות בלבד: יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ואופים אותה. את החצי השני מאחסנים במקרר, ולאחר הצטננות העוגה האפויה, מחליקים את פניה ומורחים עליה את התערובת שנותרה.

ההגשה:

חותכים את העוגה למלבנים או לריבועים בגודל הרצוי. מעבירים את מוס השוקולד לשקית זילוף שמחובר אליה צנתר כוכב או צנתר שתי וערב ומזלפים את
המוס בצורה נאה על העוגה.

מקשטים את המוס בשברי שוקולד ובשברי אגוזי לוז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות