עוגת שקדים לפסח עם קינמון ופירורים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שקדים לפסח עם קינמון ופירורים

את העוגה הזאת אפיתי לראשונה לפני שנים אחדות, לכבוד טיול חול המועד המסורתי של משפחתי המורחבת. כל אחד מבני המשפחה ממונה על חלק אחר בטיול, ומטבע הדברים אני ממונה על האפייה

דרגת קושי: קל
עוגת שקדים, קינמון ופירורים
אנטולי מיכאלו

יש כמה מתכונים שאני חוזרת עליהם, בידיעה שבני המשפחה מצפים להם משנה לשנה, אבל מתוך רצון לגוון מעט, יצרתי את המתכון הזה. מבוכה קלה נרשמה בטיול ההוא, כאשר הטועמים ניסו לברר אצלי בעדינות אם אני בטוחה שהעוגה כשרה לפסח... מה שגרם לתהייה הזאת הוא בעיקר קראמבל הפירורים העשיר. מאז — העוגה הזאת היא חלק מהטיול המשפחתי שלנו, וגם השאלה שתמיד מגיעה עמה בקריצה: את בטוחה שזה כשר לפסח?


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לעוגה:

6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
4 כפות שמן
כוס קמח תפוחי אדמה או קמח מצה
2 שקיות סוכר וניל

לפירורים:

כוס קמח תפוחי אדמה
½כוס אגוזים או שקדים טחונים 
ביצה
6 כפות שמן
¼כוס סוכר 
1/8 כפית מלח
¼כפית קינמון 
½כוס שקדים מולבנים קצוצים גס 

לזיגוג — לבחירה:

100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
כף מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת הפירורים:

במיקסר או ביד מעבדים לתערובת פירורית את כל רכיבי הפירורים פרט לשקדים הקצוצים גס.

הכנת העוגה:

מקציפים לקצף יציב את החלבונים עם הסוכר.

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את החלמונים, השמן, קמח התפודים וסוכר הווניל.

משמנים היטב את התבנית ויוצקים לתוכה מחצית מבלילת העוגה.

זורים על הבלילה מחצית מתערובת הפירורים, ועליהם יוצקים את שארית הבלילה.

מערבבים את השקדים הקצוצים גס עם הפירורים שנותרו וזורים על הבלילה.

אופים בתנור שחומם ל- 180° c, כ 50- דקות, עד השחמה נאה.

הכנת הזיגוג:

מערבבים היטב את רכיבי הזיגוג, לקבלת מרקם משחתי, ובעזרת כף "מקשקשים" על העוגה לאחר הצטננותה.

העוגה נשמרת היטב בטמפרטורת חדר עד 48 שעות מהכנתה, ולטווח ארוך יותר — במקפיא.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות