בראוניז רכים ומטריפים לפסח בלי קמח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בראוניז רכים ומטריפים ללא קמח

אם שואלים אתכם מה אתם מביאים לערב החג? אמרו: בראוניז נימוחים, רכים ומטריפים

16 בראוניז בגודל 5x5 ס״מ דרגת קושי: בינוני
בראוניז עם קצפת
מיכל שמיר

אחרי שעברתי לניו יורק, השנה הראשונה היתה כולה בסימן מציאת איזון מחודש. אחרי הסערה של המעבר והתאקלמות ארוכה, הרגשתי שאני מתחילה להתכייל מחדש. היו כבר כמה עוגנים בחיים, השכונה כבר היתה מוכרת. שמתי לב שפנים מוכרות עונות לי ברחוב כשאני מברכת לשלום. הקופאיות בסופר החלו לשאול לשלומי, ולא מתוך נחמדות אמריקאית מוגזמת. לאחר שישה חודשים, בפסח, הגיע הביקור הראשון לארץ.

עלינו כולנו שוב על מטוס, הפעם עם מטען של עוד שישה חודשים על הכתפיים. קצת יותר גדולים, וקצת יותר מחוזקים. ״את לא מגיעה בשביל לארח!״ ענתה לי אמא שלי האהובה כשפירטתי באוזניה את תפריט המתוקים של ערב החג. בעודי חושבת על מתוקים לחג הפסח, המטבח הפך למעבדת ניסויים אחת גדולה, שבסופה עמדו להם על השיש הבראוניז הללו והתחסלו לאיטם.

אז אם שואלים אתכם האם תוכלו להביא קינוח לערב החג? ענו: "ברווווווור, בראוניז נימוחים, רכים ומטריפים". הם יכולים להיות נשנוש לצד הקפה, אבל גם יכולים להוות קינוח מרשים ביותר (עם הגשה אישית וקצת קצפת). הם כשרים לפסח, אבל ממש (ממש!) לא מרגישים ככה. ואם צריכים אותם בגרסת פרווה- בקלות אפשר להפוך אותם לכאלו.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 

90 גרם חמאה (קצת פחות מחבילה קטנה) או שמן קוקוס באותה כמות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 ביצים (גודל L)

200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו ומעלה) קצוץ

2 כפות (20 גרם) קקאו

3 כפות (30 גרם) קורנפלור

1/4 כפית מלח

 

לקצפת להגשה–

מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן

2 כפות סוכר

או לחילופין קצפת קרם קוקוס (פרווה)–

1 פחית או קרטון (400 או 500 מ״ל) קרם קוקוס (מינימום 17% שומן)

1/2 שקית אינסטנט פודניג ווניל

1 כף סוכר

הוראות הכנה

 בראוניז בשורות
מיכל שמיר

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מרפדים עם נייר אפייה תבנית מרובעת בגודל של 20×20 ס״מ פחות או יותר.

אם אין לכם תבנית כזו, אפשר להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק מאורכות.

דרך פשוטה לעשות זאת היא לרסס עם ספריי שמן את התבנית, לגזור את נייר האפייה ברוחב הדפנות ולרפד ב-2 שכבות של ״שתי וערב״ את התבנית, כך שהנייר יכסה את כל הדפנות.

ממסים את השוקולד הקצוץ בקערה קטנה במיקרוגל. שמים לב להפעיל את המיקרוגל בכמה פולסים, על מנת שהשוקולד לא יישרף.

בקערה גדולה נפרדת ממיסים את החמאה או שמן הקוקוס במיקרוגל.
מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים וטורפים היטב עד לאיחודן בתערובת.

מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים היטב עד לאיחודו בתערובת.

מנפים את הקקאו והקורנפלור לתערובת השוקולד, מוסיפים מלח ומערבבים באופן נמרץ כדקה או שתיים עד שהתערובת מסמיכה מעט והיא חלקה ומבריקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת נייר אפייה ואופים כ- 20 דקות עד ששולי הבראוניז מוצקים ובמרכז התבנית הבלילה לא רועדת ונוזלית.

מצננים לגמרי, חותכים לריבועים ומפדרים באבקת קקאו. שומרים בקופסא אטומה.

להגשה חגיגית:

מגישים לכל אחד בצלחת אישית ריבוע בראוני ומעליו קצפת עם מעט שוקולד מגורר.
אפשר גם להכין קצפת מקרם קוקוס (לגרסת פרווה)-
על מנת שקצפת קוקוס תצליח, צריכים להתקיים שני תנאים-

1.  קרם הקוקוס צריך להיות 17% שומן ומעלה.

2. הוא חייב להיות קר.

מצננים את הפחית במקרר שעה-שעתיים לפני. לאחר הקירור, תראו שקרם הקוקוס נחלק לשתי שכבות- שכבה עליונה של קרם קשה ושכבה תחתונה של נוזל שקוף.

לקערת המיקסר שופכים את השכבה העליונה הקשה עם מעט (2-3 כפות בערך) מהנוזל השקוף. מוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וניל, מערבבים באופן ידני כדקה ומקציפים כ-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה.

יד אוחזת בברואני
מיכל שמיר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות