מתכון |

עוגת גזר מבריקה

יש מי שסבור שעוגת גזר שייכת לפרק נוסטלגייה, אבל האמת היא שהיום היא טרנדית כל כך, שהנוסטלגייה יכולה רק לקנא...

אפרת ליבפרוינד, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אפרת ליבפרוינד, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:40 דקות
עוגת גזר מבריקה
עוגת גזר מבריקה צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לעוגה:

  • 200 גרם ביצים (4 ביצים)
  • 100 גרם סוכר חום (½ כוס)
  • 100 גרם סוכר לבן (½ כוס)
  • 240 מ"ל שמן (כוס)
  • 300 גרם קמח (½2 כוסות)
  • 200 גרם גזר קלוף ומגורר דק (כ-4 גזרים)
  • קורט קינמון
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לזיגוג – לבחירה:

  • ½ כוס ריבת משמש

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים עם 2 סוגי הסוכר כ-7 דקות. מוסיפים את השמן.

מערבבים בקערה את כל הרכיבים היבשים ומוסיפים אותם לתערובת בתנועות קיפול. 

מוסיפים את הגזר המגורר ואת אגוזי המלך ומבליעים בתערובת.

יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

מקררים את העוגה היטב. מחממים את הריבה (אם יש צורך מדללים אותה ב-2 כפות מים) ומברישים בה את העוגה.

בלי הזיגוג – העוגה נשמרת בכלי סגור בטמפרטורת חדר עד 5 ימים.

עם הזיגוג – העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ