מתכון

עוגת גזר מבריקה

יש מי שסבור שעוגת גזר שייכת לפרק נוסטלגייה, אבל האמת היא שהיום היא טרנדית כל כך, שהנוסטלגייה יכולה רק לקנא...

אפרת ליבפרוינד, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אפרת ליבפרוינד, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:40 דקות
עוגת גזר מבריקה
עוגת גזר מבריקה צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לעוגה:

לזיגוג – לבחירה:

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים עם 2 סוגי הסוכר כ-7 דקות. מוסיפים את השמן.

מערבבים בקערה את כל הרכיבים היבשים ומוסיפים אותם לתערובת בתנועות קיפול. 

מוסיפים את הגזר המגורר ואת אגוזי המלך ומבליעים בתערובת.

יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

מקררים את העוגה היטב. מחממים את הריבה (אם יש צורך מדללים אותה ב-2 כפות מים) ומברישים בה את העוגה.

בלי הזיגוג – העוגה נשמרת בכלי סגור בטמפרטורת חדר עד 5 ימים.

עם הזיגוג – העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ