מתכון

עוף בטריאקי

מנת כנפי עוף מנצחת בשלושה מרכיבים בלבד

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כנפיים ללא עצמות בטריאקי
כנפיים ללא עצמות בטריאקיצילום: רותם מימון
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מכינים תבנית ענקית של כנפי עוף אפויות, והיא מטפלת בלא מעט ילדים נופשים ובחברים שלהם. חשוב לקנות את הכנפיים ממקור טוב, או אצל קצב (עדיף!) שגם יחצה אותן, וחשוב עוד יותר, ינקה אותן משרידי נוצות. המתכון מבוסס על רעיון מחוברת בישול של חברת קיקומן. שימו לב למשך ההשריה, ולכך שלא צריך דבר חוץ מהרוטב.

רכיבים

  • 20 כנפי עוף מאיכות טובה, ואפשר יותר
  • רוטב טריאקי
  • אופציה: 1 כפית אבקת שום
  • אופציה: 3 כפות דבש

להגשה:

  • מעט שומשום קלוי או בצל ירוק

הוראות הכנה

 חוצים את הכנפיים, נפטרים מעצם הקצה, שמים בקערה גדולה ומכסים ברוטב טריאקי. משרים במקרר 16-8 שעות (לא פחות). המשקיענים יוסיפו לרוטב גם שום ודבש, אך חשוב להדגיש שהשריה ארוכה גם ברוטב טריאקי בלבד תניב תוצאות נפלאות.

משטחים בשכבה אחידה בתבנית תנור, ושופכים לכיור את מה שנותר מהרוטב. אופים ב-200 מעלות במשך כשעה. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.

לפני ההגשה מחממים מחבת, שמים בה כמה כפות זרעוני שומשום וקולים אותם מעט תוך טלטול עדין, שיזהיבו. בוזקים על הכנפיים.

תגובות