מתכון |

עוגת גלידה וקצפת קפואה

גרסה מודרנית, עשירה ואפויה למחצה. משהו שבחציו התחתון הוא "בראוני" ובעליון - מוס עשיר, והתערובת, ראו זה פלא, היא אותה תערובת

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
עוגת גלידה וקצפת צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 250 גרם שוקולד מריר, מהאיכות הטובה ביותר שתמצאו

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה

  • 5 ביצים מופרדות

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 מיכל שמנת מתוקה

  • 3 כפות קמח

  • שוקולד מגורר לקישוט

הוראות הכנה

1. חותכים את השוקולד והחמאה, שמים בקערה חסינת חום, מבשלים במיקרוגל 2 דקות, בוחשים היטב, ואם החומרים לא נמסו במלואם, מבשלים עוד חצי דקה.

2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לו בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.

3. טורפים את החלמונים. מקפלים לתוך הקצף.

4. מערבבים את הביצים עם השוקולד. מעבירים שליש מתערובת זו לקערה - ומוסיפים לה את הקמח. מעבירים לתבנית עגולה מס' 26, משומנת.

5. אופים חצי שעה ב-170 מעלות.

6. בינתיים מקציפים את השמנת ומוסיפים אותה לתערובת השוקולד שנותרה.

7. מצננים את מאפה השוקולד, שמים עליו את הקרם, מחליקים במרית ומקפיאים, שעתיים לפחות.

8. מעטרים בשוקולד מגורר או באבקת קקאו מנופה בתוך מסננת קטנה. אפשר גם לנפות את הקקאו במעבד מזון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ