מתכון

סורבה האגסים הקל ביותר בעולם

סורבה מפתיע (ואליטיסטי משהו) משלושה מרכיבים בלבד

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אגסים
צילום: דורעם גונט
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים
זמן בישול:10 דקות

הימים המתחממים רק מבקשים איזה מרענן חך טעים וקל להכנה, ואם גם תשקיעו ותשתמשו בליקר איכותי כמו "פואר ויליאמס", התוצאה הנהדרת תעביר אתכם בשמחה גם את הימים שמחוץ לעונת האגסים ובכלל - קיץ שלם. אם אין בידכם להשיג את הליקר, מובן שגם וודקה פשוטה תספיק. האלכוהול והמלח מזרזים את הקפאת הסורבה, גם אם אין לכם בבית מכונת גלידה. אם תשקיעו בבישול האגסים ותוסיפו תיבול מיוחד כמו כוכבי אניס, מדובר בחגיגה.

רכיבים

  • 1 קופסת שימורי אגסים גדולה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס ברנדי או וודקה או "פואר ויליאמס" או "קלבדוס"
  • קורט מלח

הוראות הכנה

1. מסננים את האגסים מרוב הנוזלים.

2. מעבירים את הנוזלים לסיר, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה, מבשלים כ-5 דקות ברתיחה מבעבעת. מניחים להתקרר מעט.

3. מרסקים את האגסים עם האלכוהול בבלנדר, מוסיפים לסירופ, מוסיפים את המלח. מערבבים ושמים בתבנית מתכת מאורכת. מקפיאים.

4. כעבור שעה מערבבים מעט, שוב מקפיאים. ושוב מערבבים. מקפיאים ומגישים פרוסות או כדורים מן הסורבה, ללא כל תוספת או עם אגס טרי קלוף וחתוך, או על פרוסת טורט פשוטה, או עם טארט טאטן.

תגובות