שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מטבל שום, בלסמי וטריאקי

ערבוב מוצלח של בלסמי איטלקי עם יסודות מן המזרח הרחוק

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוטב טריאקי בהכנה עצמית
רוטב טריאקי בהכנה עצמיתצילום: לימור לניאדו תירוש
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון הזה הוא תוצאה של ניסוי ליצור רוטב עם הסויה או הטריאקי. מומלץ להגיש עם כל ירק מטוגן שהוא, או עם דים-סאם סיני, או עם סלט חסה פשוט.

רכיבים

  • 1 ליטר חומץ בלסמי
  • 120 גרם סוכר
  • 1/2 כוס רוטב Teriaki Galze (קיקומן)
  • 1/4 כוס שום כתוש
  • 1 כף זנגביל טרי קצוץ

הוראות הכנה

שמים את החומץ והסוכר בסיר, ומצמצמים תוך הרתחה לכמות של 2 כוסות.

מוסיפים את הטריאקי, וממשיכים לבשל ולצמצם לכמות של כוס וקצת. מוסיפים את השום והזנגביל, מכסים ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ