סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלסלות קדאיף במילוי תותים וקרם פטיסייר

קינוח מרשים שמשלב מכל העולמות: פציחות של שיערות קדאיף אפויות, רכות ומתיקות של קרם פטיסייר וחמיצות פירותית של תותים טריים. מתכון של שף אמיר כלפון מ"יערות הכרמל"

דרגת קושי: בינוני
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לסלסלות הקדאיף: 

2 כוסות אטריות דקיקות לקדאיף 

50 גרם חמאה מומסת 

2 כפות אבקת סוכר. 

לקרם הפטיסייר: 

360 מ"ל חלב 

25 גרם קורנפלור 

2 חלמונים 

1 תרמיל וניל חצוי לאורכו 

50 גרם סוכר

לתותים: 

2 כוסות תותים שטופים היטב 

30 גרם אבקת סוכ

הוראות הכנה

הכנת סלסלות הקדאיף: מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבניות. שמים את האטריות בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת סוכר, ומערבבים עד שהן מצופות היטב בחמאה. מחלקים את האטריות בין התבניות ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. אופים בין 7 ל-10 דקות עד שהסלסלות אפויות וזהובות, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.

הכנת הקרם: מערבבים בקערה חצי כוס חלב עם קורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. שמים את יתרת החלב בסיר, מוסיפים את תרמיל הווניל והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים. מחזירים את הסיר לכיריים, מערבבים, ומוסיפים את תערובת החלמונים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה או כף עץ, כדקה, עד שנוצר קרם סמיך. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים את פניו בניילון נצמד, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש.

הכנת התותים: חוצים את התותים לאורך ומערבבים בכלי עם אבקת סוכר. משהים כ-10 דקות, עד שהתותים מפרישים נוזלים.

הרכבת המנה: ממלאים את סלסלות הקדאיף בקרם הפטיסייר, מסדרים את חצאי התותים בעיגול מעל הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומגישים.

*אופציונלי: אם נשארת יתרת קדאיף, אפשר ליצור מעין "מכסה" לסלסלות, עשוי אף הוא מאטריות קדאיף אפויות בחמאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות