מתכון

תבנית מלאה בטטות ובבצלים מקורמלים

ארוחה שלמה בתבנית אפייה, אפשר אפילו להוסיף עוף ומדובר בחגיגה - רק השקיעו בחיתוך הבטטה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טריזי בטטה
צילום: לימור לניאדו תירו
נירה רוסו
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5-6
זמן בישול:10 דקות (ושעה אפייה)

(ואם תרצו - גם ירכי עוף) ממש מדהים עד כמה המתכון הזה פשוט להכנה ומה קורה כעבור שעה שבה הוא שוהה בתנור: יוצאת משם תבנית מלאה טריזי בטטות שחומים ודביקים, משוחים בכעין זיגוג, עם ניחוח של עשבי תיבול. ביניהם אפשר לשתול, אם רוצים, כמה ירכיים של עוף צעיר ואז יש ארוחה שלמה בתבנית אחת.

המשימה המדויקת ביותר בהכנת מעדן זה היא החיתוך המסוים של הבטטות, כך שייווצרו טריזים מאורכים. שימו לב להסבר. גם הוא פשוט.

רכיבים

  • 6 בטטות בינוניות
  • אופציה: 4 ירכי עוף צעיר מובחר (לא כרעיים, אלא חלק הירך בלבד)
  • 2 בצלים אדומים, על קליפתם, חתוכים ל-8
  • 6 כפות שמן זית או שמן תירס
  • 6 כפות מים
  •  3 כפות סוכר חום
  •  3 כפות אבקת מרק בצל (לא חובה)
  • 2-1 ענפי רוזמרין (אפשר גם עלי תימין)

הוראות הכנה

שוטפים את הבטטות, קוטמים את קודקודיהן וחוצים לשני חצאים, לרוחב.

מעמידים כל חצי בטטה על הבסיס הרחב, וחותכים בסכין חדה את הקליפה בתנועות כלפי מטה (לא נורא אם נשאר חלק מן הקליפה).

חוצים שוב את מחצית הבטטה וחותכים כל חצי ל"צ'יפס" עבים.

שמים את צ'יפס הבטטות, העוף והבצלים בקערה ענקית. מערבבים את השמן, המים, הסוכר (ואם הלכתם על אבקת המרק אז גם אותה), יוצקים על החומרים בקערה ומערבבים היטב.

מפזרים הכל בתבנית תנור גדולה, והופכים מעט את הבשר והבטטות בתוך הרוטב שהצטבר בתחתית התבנית, כך שעורו של העוף והבטטות יזכו לזיגוג.

מפזרים על הכל הרבה עלי רוזמרין ותימין ואופים שעה ב-190 מעלות, או עד שהמאפה שחום, ריחני, מזוגג וקרמלי.

אם רוצים להשקיע, בוזקים על הכל - לאחר חצי שעה של אפייה - גם חופן זרעוני שומשום.

תגובות