מתכון

מנה בהפתעה: פטריות פורטבלו ממולאות עטופות בעלי מנגולד

פטריות ממולאות בגבינת עיזים, עטופות בעלי מנגולד עם רוטב פלפלים בשני צבעים. מתכון של השף אמיר כלפון מאחוזת יערות הכרמל

אמיר כלפון, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר כלפון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
פורטובלו בהפתעה

רכיבים

לקונפי פורטבלו

  • 12 פטריות פורטבלו בגודל אחיד
  • 400 מ"ל (1 כוסות) שמן תירס או קנולה
  • 5 גבעולי תימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

למלית גבינות עיזים

  • 5 פלפלים אדומים
  • 300 גרם גבינת עיזים חצי קשה מפוררת
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1 כף טרגון קצוץ
  • 3 כפות עלי נענע קצוצה
  • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

לעיטוף הפטריות

  • 6 עלי מנגולד חלוטים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 120- מעלות.

מכינים את קונפי הפורטבלו. מנקים את הפטריות מהשכבה הכהה והשעירה, קוטמים את הרגל ומסדרים בתבנית אפייה עמוקה, בשכבה אחידה. מוסיפים מלח, פלפל ותימין, מכסים בשמן ואופים למשך 30 דקות, עד שהפטריות מתרככות וסופגות טעמים.

מכינים את המלית. קולים את הפלפלים בגריל פחמים או בגריל של התנור, או על להבה גלויה, עד שהקליפה נחרכת מעט וניתקת מהפלפל. שמים את הפלפלים הקלויים בשקית ניילון ומניחים להם להתקרר. האדים שבשקית יסייעו במלאכת הקילוף.

קולפים את הפלפלים וקוצצים אותם. מערבבים עם שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

ממלאים את הפטריות. מניחים עלה של מנגולד על משטח עבודה, עליו מניחים פטריה כשהכיפה כלפי מטה וממלאים את החלק הפנימי שלה בכף גדושה של מלית. סוגרים בפטריה השניה למעין כריך )ראו צילומים(. עוטפים את הפטריות בעלי המנגולד החלוטים.

מרכיבים את המנה. מחממים תנור ל 180- מעלות.

מברישים את כריכי הפטריות הממולאות במעט שמן זית, זורים מעט מלח גס ואופים 20 דקות, עד שהגבינה חמה ונמסה. מגישים עם רוטב הפלפלים

תגובות